Verfilm je boekbespreking

2 reacties

Een boekbespreking maken is een klassieke opdracht. Al even klassiek zijn de manieren waarop leerlingen het zich wat comfortabeler maken. Zo googelen ze naar een boekbespreking of bekijken ze de verfilming van het boek.

Een verhaal samen kunnen vatten is belangrijk. Je leert wat de essentie is en je kan aan anderen vertellen waar het boek over gaat. Bovendien weet je achteraf beter waar het boek over gaat. Maar hoe vermijd je dat leerlingen die samenvattingen gewoon overnemen van het internet?

Laat je leerlingen een boektrailer maken. Dat is een reclamefilmpje voor een boek. Wat kan je verwachten als je bijvoorbeeld Oorlogswinter leest? Welke thema’s komen er aan bod, is het spannend of juist romantisch? Geef zelf het goede voorbeeld met een trailer over jouw lievelingsboek. Leerlingen inspireren elkaar door hun trailers aan elkaar te laten zien.

Met gratis programma’s als Photostory of Stupefix steek je een filmpje in elkaar aan de hand van foto’s. Meer info vind je ook op deze ict-blog van Margreet van den Berg.

Schrijf een reactie op dit artikel

Vind je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Lerarendirect! Elke week het belangrijkste onderwijsnieuws, tips, educatieve activiteiten en acties van Klasse. Gratis in je mailbox.