Niet spijbelen? Les van profvoetballer!

2 reacties

Les volgen bij Club Brugge-speler Nabil Dirar en een exclusieve rondleiding in het stadion van Club Brugge. Daarmee beloont de Brusselse Victor Hortaschool de klas met het laagste percentage spijbelaars en laatkomers.

Volgens projectverantwoordelijke Bart Uyttersprot is Dirar de geknipte kandidaat: “Hij is een Brusselaar met Marokkaanse roots, net zoals het merendeel van onze leerlingen. Doordat hij vaak te laat kwam op de training, is hij een tijdje naar de B-kern gestuurd. Nu heeft hij zich herpakt en speelt hij terug in de A-kern. Hij kan hun dus zeker duidelijk maken hoe belangrijk op tijd komen is”. De Victor Hortaschool pakt al enkele jaren uit met een stunt om het aantal afwezigheden te doen dalen: zo kregen stipte leerlingen een ticket van een pretpark en fietste de directie de laatkomers tegemoet. Het aantal leerlingen dat te laat kwam of spijbelde, daalde telkens met ongeveer de helft.

Schrijf een reactie op dit artikel

Vind je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Lerarendirect! Elke week het belangrijkste onderwijsnieuws, tips, educatieve activiteiten en acties van Klasse. Gratis in je mailbox.