Nieuw lesmateriaal over groenten en fruit

schrijf een reactie

Tutti Frutti, het Vlaamse schoolfruitproject, lanceert nieuw educatief materiaal over fruit en evenwichtige voeding. Het educatieve pakket bevat activiteiten die kleuters en lagereschoolkinderen vertrouwd maken met fruit en groenten en met de productie en distributie ervan.

 

Tutti Frutti is het Vlaamse schoolfruitproject waarbij kinderen op een vaste dag in de week samen fruit of groenten eten als tussendoortje. De school kan een leverancier uit de buurt aanspreken om het fruit te leveren of met de ouders afspreken om op een vaste dag in de week alleen fruit als tussendoortje mee te brengen. Door het fruit of de groenten samen op te eten, leren de leerlingen verschillende soorten fruit en groenten kennen en ervan te proeven.

Zeven op de tien basisscholen werken rond fruit op school. Daarom biedt Tutti Frutti nieuw educatief materiaal aan voor leraren en scholen. Het educatieve pakket bevat activiteiten die kleuters en lagereschoolkinderen vertrouwd maken met fruit en groenten als onderdeel van een gezonde leefstijl, maar die evengoed oog hebben voor de productie en distributie ervan. Je vindt activiteiten die kinderen bewustmaken van hun eigen smaak, maar hun ook hapklare fruithapjes leren bereiden. Wegen, sorteren, verpakken en bewaren: fruit en groenten zijn ook de aanleiding om met de leerlingen in de klas te werken rond techniek. De activiteiten, lessen, infobladen en werkbladen vind je terug op www.fruit-op-school.be. Ze zijn ingedeeld in vier categorieën: gezondheid, leefstijl, techniek en EDO (educatie duurzame ontwikkeling

Schrijf een reactie op dit artikel

Vind je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Lerarendirect! Elke week het belangrijkste onderwijsnieuws, tips, educatieve activiteiten en acties van Klasse. Gratis in je mailbox.