Klasse voor ouders

Waar zouden we zijn zonder beroepsonderwijs?

We schreeuwen het al jaren van de daken: vakmensen zijn broodnodig. Maar toch kiezen nog steeds weinig jongeren bewust voor het beroepsonderwijs. Hoe zou de wereld eruitzien zonder vaklui? De Duitse confederatie van ambachtelijke nijverheid (ZDH) maakte er een prachtig filmpje over en laat er geen twijfel over bestaan: zonder vakmensen staan we nergens!

Vind je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Klasse voor ouders en vind op donderdag verrassende tests, handige opvoedhulpmiddeltjes en leuke doe-dingen in je mailbox.

3 Reacties op “Waar zouden we zijn zonder beroepsonderwijs?”

  1. Héél mooi tot uiting gebracht,
    jongeren voelen zich niet altijd even nuttig als ze het beroepsonderwijs moeten volgen … Maar zo wordt iedereen bewust we moeten voor ZO véél rekenen op handenarbeid!
    Geen minderwaardige job!
    Neen een onontbeerlijke job, of het nu poetsvrouw, bakker, plakker of winkelbediende is we hebben jullie nodig!

  2. als de lonen tss wie afstudeerde in het beroeps, gelijkaardig was met de lonen van de ‘aso-diploma’s’, men zou geen vooroordelen meer hebben 😉

  3. Mijn zoon volgt een technische richting en wat hij ziet is voor een deel anders dan wat zijn zussen zien in een aso-school, maar minstens even gespecialiseerde kennis als Latijn of economie of zo. Die wordt inderdaad ondergewaardeerd, er waren genoeg mensen die langs hun neus weg vroegen of we onze zoon niet te weinig algemene bagage meegaven door hem voor een technische richting te laten kiezen. Ze zouden eens moeten weten wat hij aan algemene kennis meekrijgt over zaken waar zij zelf geen sikkepit verstand van hebben…

Schrijf een reactie

Je reactie kan alleen gepubliceerd worden als je je naam en e-mailadres invult. Je reactie verschijnt meteen online, maar kan verwijderd of aangepast worden als de redactie vindt dat je reactie niet voldoet aan de algemene voorwaarden. Zorg dat je reactie relevant is voor het onderwerp van het bericht waarop je reageert. Gebruik geen ongepaste of beledigende taal en maak geen reclame.