Klasse voor ouders

Verdeel het werk

“Soms voel ik me echt het slaafje van iedereen”, zegt mama Ruth. “Elke dag kleren wassen, strijken, kinderen entertainen.” Herken je het probleem van Ruth? Met de kluskaarten verdeel je de taken. Zo gebruik je ze.

 

 1. Knip de stroken en zet er de naam op van de kinderen. Wil je de kalender op de achterzijde niet verknippen, print dan een nieuwe versie op.
 2. Kleef de stroken op een stuk karton, vouw ze op de vouwlijn en zet ze op het aanrecht.
 3. Knip de taken aan de rechterzijde en kleef ze op een wasknijper. Verzamel de wasknijpers in een doos.
 4. Verdeel nu de wasknijpers over de naamstroken. Jules zet de tafel, Louis helpt met de afwas en Camille helpt mee met koken.
 5. Taak afgewerkt? Gooi de wasknijpers terug in de doos.

Vind je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Klasse voor ouders en vind op donderdag verrassende tests, handige opvoedhulpmiddeltjes en leuke doe-dingen in je mailbox.

8 Reacties op “Verdeel het werk”

 1. “Heel handig, de kindjes doen nu veel meer (voor een beloning.”

 2. Vind ik een leuke manier om de taken te verdelen, maar beloningen koppelen aan dagelijkse klussen vind ik eerlijk gezegd geen goed idee. Voor zo’n zaken vind ik het ‘voor wat, hoort wat’ principe totaal niet passen. Ik zie mezelf al bezig genre: ‘ik was je sokken alleen als ik daar iets voor krijg van jou’… Is dat niet overdreven?

 3. leuk.

 4. Deze site vind ik prachtig voor de kleintjes, maar wat in godsnaam met pubers ?

 5. Uw opmerking is volkomen terecht. Klasse voor Ouders richt zich in de eerste plaats op gezinnen met kinderen tot en met de eerste graad van het secundair onderwijs.

 6. Dit is de beste is de beste site ooit geschikt voor kinderen egt hoe doen ze dit groetjes jullie klasse vriendinn maïté bongers

 7. deze website is echt super cool
  groetjes!

 8. Takenkaartjes / ik vind dit een heel leuk idee en denk dat de kinderen het zelf ook leuk zullen vinden. Geen gezaag meer 😉

Schrijf een reactie

Je reactie kan alleen gepubliceerd worden als je je naam en e-mailadres invult. Je reactie verschijnt meteen online, maar kan verwijderd of aangepast worden als de redactie vindt dat je reactie niet voldoet aan de algemene voorwaarden. Zorg dat je reactie relevant is voor het onderwerp van het bericht waarop je reageert. Gebruik geen ongepaste of beledigende taal en maak geen reclame.