Klastips Gepubliceerd op

Lerarenkaart 2018: tips voor je klas

3 reacties

Log in om te bewaren.

Delen

Je Lerarenkaart zit boordevol inspiratie. Voor jezelf én je klas: breng die tonnen ideeën mee naar school en ga ermee aan de slag. De Lerarenkaart selecteert 12 tips voor jou. Meer dan 1000 andere ontdek je op de Lerarenkaart-website.

 1. Gallo-Romeins Museum
  De Belgen waren naar het schijnt de dappersten van alle Galliërs. Maar was dat echt zo? Kom het in Tongeren te weten. Stap binnen in de prehistorie en de wereld van de Romeinen en Galliërs. Educatieve films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars brengen deze lang vervlogen tijden tot leven.
  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – 5 i.p.v. 7 euro met je Lerarenkaart
 2. Kazerne Dossin
  Hou de herinnering aan de Holocaust levendig, een must-see voor leraren en leerlingen. Het interactieve belevingsparcours stuurt kinderen samen op pad door het museum. Stof ook tot nadenken over de gevolgen van pesten en uitsluiting.
  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – 4 i.p.v. 10 euro met je Lerarenkaart
 3. Muziekinstrumentenmusem (MIM)
  Alles klinkt hier als muziek in de oren: voor elk onderwijsniveau zijn er aangepaste activiteiten. Er wonen massa’s snaar-, strijk-, blaas- en instrumenten waarvan je zelfs niet wist dat ze bestonden. Ga nooit weg zonder een bezoekje aan het adembenemend dakterras met de hoofdstad aan je voeten.
  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – 4 i.p.v. 10 euro met je Lerarenkaart
 4. Red Star Line Museum
  Scheep in naar je bestemming: Ellis Island, New York! Het Red Star Line Museum nodigt je uit voor een bewogen reis in het spoor van de landverhuizers. Ontmoet de passagiers in hun geboortedorp en reis met hen mee naar Noord-Amerika. Zoek samen je weg in de stad en passeer de controles.
  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 5. Mijnsite Blegny
  Ga ondergronds in 1 van de 4 authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn. Zak 60 meter met de liftkooi voor een ontdekking van het leven en het werk van de kompels. Combineer je bezoek met de permanente expo, het toeristentreintje en de biotoop van de steenberg.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
Meisje met fiets op koord in Technopolis
 1. Technopolis
  Hét doecentrum voor wetenschap en technologie. Neem de proef op de som, telkens weer. Je vindt meer dan 280 interactieve opstellingen die uitnodigen om zelf met wetenschap en technologie te experimenteren. Ontdek de wetenschap uit het dagelijks leven.
  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – 50 procent met je Lerarenkaart
 2. Expo Pompeï – The Immortal City
  In de Brusselse Beurs ervaar je de vulkaanuitbarsting alsof je er zelf bij was. Dompel je onder in het hart van het drama en de ruïnes van de antieke stad. Machinemodellen, 3D-constructies en honderden archeologische stukken onthullen de wetenschappelijke kennis en technische vaardigheden van de Romeinen.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – 14 i.p.v. 16 euro met je Lerarenkaart
 3. Design Museum Gent
  Robots, design, avant-garde vormgeving: jong en oud ontdekken op een interactieve manier alles over designobjecten. Het Design Museum Gent bezit een internationale designcollectie met art nouveau van Henry Van de Velde tot de avant-garde vormgeving van nu.
  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – 6 i.p.v. 8 euro met je Lerarenkaart
 4. In Flanders Fields Museum
  Stap binnenn in WO I en doe aan herinneringseducatie met een hoofdletter. 100 jaar geleden was de streek rond Ieper het decor van een van de meest verwoestende conflicten. Nu ook de laatste getuigen sterven, is dit meer dan ooit de belangrijkste poort naar WO I in Vlaanderen.
  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – 4 i.p.v. 9 euro met je Lerarenkaart
 5. Euro Space Center
  3, 2, 1 … Go! Lanceer je ruimtereis in het vernieuwde Euro Space Center. Je Lerarenkaart is je toegangspas voor een gratis ruimtereis. Ervaar de verovering van de ruimte en de impact op ons dagelijks leven. Het spektakelparcours neemt je mee door de thematische zalen.
  Educatief aanbod vanaf 5 tot 18 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 6. Westfront Nieuwpoort
  Hoe die Duitse invasie gestopt werd? Door de kracht van zeewater en de sluizen slim te dirigeren. In de kelders onder het kolossale monument van Albert I kom je alles te weten over de onderwaterzetting van de poldervlakte tijdens WO I en de heropbouw van kuststad Nieuwpoort.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – 3,5 i.p.v. 7 euro met je Lerarenkaart
 7. Verbeke Foundation
  Kom ogen te kort op de grootste en spectaculairste privékunstsite in België. Val van de ene verbazing in de andere, zowel buiten op het terrein als binnen in de industriële loodsen en glazen serres. Cultuur, natuur en ecologie vloeien er samen met moderne en hedendaagse kunst.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – 10 i.p.v. 12 euro met je Lerarenkaart
Je Lerarenkaart 2018 nog niet op zak? Kijk snel waar je ze vindt op waarismijnlerarenkaart.be