Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Herfstvakantie met je Lerarenkaart: 7 dagen inspiratie

Je Lerarenkaart en de herfstvakantie. Een perfecte combinatie. De Lerarenkaart selecteert 7 tips voor jou, 1 leerrijk uitje voor elke dag. Meer dan 1000 andere ontdek je op de Lerarenkaart-website.

 

 1. Zwin Natuur ParkSchooluitstap in het zwin

  Trek lekker interactief van het ene belevingspunt naar het andere. Trekvogels van dichtbij spotten? Check!
  Lees ook het verhaal van Juf Evelien en haar klas op ontdekkingstocht in het park.

 2. Train World
  Vertrek in het prachtige gerenoveerde treinstation van Schaarbeek. Kruip net zoals je leerlingen in de huid van een treinbestuurder, treinbegeleider, reiziger of technicus en leer elk aspect van het museumverhaal. Tot 31 januari sporen LEGO® en Train World op dezelfde route voor een gezamenlijke treinrit.
 3. PASS (Parc d’aventures scientifiques)zelfgemaakte robot uit het Parc d'aventures scientifiques)

  Waar wetenschap en technologie een spel met je spelen. Met interactieve expo’s en animaties voor groot en klein: bouw een huis, duik de tv-studio in of teken en programmeer robots. Of ga je liever met een 3D-printer aan de slag? Kijk goed rond: de architectuur op deze oude terril spreekt tot de verbeelding.

 4. Comics Station Antwerp
  Thema- en belevingspark rond populaire Belgische stripfiguren in de stationshal van Antwerpen-Centraal. Haal Suske en Wiske terug uit het verleden of red de smurfen uit de handen van Gargamel. Door actief deel te nemen met een gepersonaliseerde armband verzamel je scores per attractie.
 5. Museum voor Natuurwetenschappen
  gezin in Comic Station
  Kinderen én leraren baas hier! Onderga een doe-museum vol interactieve opstellingen. Check de nieuwe expo ‘Teddy & Beer’, met échte beren. Bezoek je met je leerlingen de berenwereld? Laat ze gerust hun knuffelbeer meebrengen, misschien heb jij er ook nog wel een liggen.
 6. Domaine des Grottes de Han
  Een schooluitstap naar deze klassieker behoort al sinds de jaren stilletjes tot het basispakket van de meeste scholen. Zelf al op ontdekking? Werp een scherpe blik achter de schermen. Je Lerarenkaart levert een gratis PassHan op met Grot & Wildpark, Prehistohan en Han 1900.
 7. Gallo-Romeins Museum
  Van de prehistorie tot de wereld van Romeinen en Galliërs. Via de nieuwe expo reis je zelfs naar Stonehenge. Lang vervlogen tijden komen hier levensecht tot leven. In een inspirerende setting test je op een interactieve manier alles uit wat er jou en je leerlingen triggert.

Het beste van Klasse in je mailbox?

 • Al 51.000 leraren zijn abonnee
 • 1 keer per week en helemaal gratis
 • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...