Gepubliceerd op
Mag dat?

Waar vind ik mijn loonbrief?

Waar vind ik mijn loonbrief of salarisbrief en mijn fiscale fiche? Heb ik mijn eID nodig om ze te raadplegen? En kan ik ze printen?

Anne - startende leraar

Je salarisgegevens staan online

Via Mijn Onderwijs, je persoonlijke en beveiligde website, vind je je online salarisbrief met gegevens en informatie over je salaris. Je vindt er ook de contactgegevens van je dossierbeheerder in het werkstation.

Aanmelden kan op 4 manieren:

Als je problemen hebt met aanmelden, bel dan gratis het nummer 1700.
 

Personaliseer de info op je salarisbrief

In je online salarisbrief vind je je nettosalaris, een aantal elementen waarop je brutoloon gebaseerd is en een verklaring van de gebruikte termen, afkortingen en codes. Je kan online ook meer gedetailleerde salarisgegevens naar keuze aanklikken. Bovendien kan je een pfd-versie van je salarisgegevens digitaal opvragen, downloaden en printen.
 

Ook fiscale fiche enkel digitaal

Je salarisbrief ontvang je in principe enkel digitaal via Mijn Onderwijs bij elke betaling. Je kan hem downloaden, bewaren en/of printen en tot 10 jaar na publicatiedatum opvragen. Wil je jouw salarisbrief toch op papier ontvangen, dan kan je dat vragen bij je dossier- en relatiebeheerder.

Elk jaar in mei ontvang je van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI) trouwens ook je nieuwe fiscale fiche voor je belastingaangifte. Dat gebeurt ook digitaal via Mijn Onderwijs. Daar kan je zelf opvragen, downloaden en printen. Als je denkt dat bepaalde gegevens op de fiche niet correct zijn, neem dan contact op met je dossier- en relatiebeheerder.
 

Op Onderwijs.vlaanderen.be en op de website van AgODi vind je antwoorden op heel wat vragen over je salaris. Toch nog iets niet duidelijk? Contacteer dan je dossier- en relatiebeheerder in het werkstation.

Het beste van Klasse in je mailbox?

  • Al 51.000 leraren zijn abonnee
  • 1 keer per week en helemaal gratis
  • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...