Gepubliceerd op
Schooltips

Positief contact met elke leerling: directeur deelt kaartjes uit

Wie jarig is in basisschool Zavelput, mag bij directeur An – ‘juf An’ voor de leerlingen – langsgaan voor een dikke knuffel en een verjaardagskaartje. “Sommige kinderen kijken echt uit naar dat momentje persoonlijke, positieve aandacht.”

Andere kant

“Ik wil zelf ook de kinderen in een andere context kennen”, vertelt directeur An Lefever van GO! basisschool Zavelput in Sint-Agatha-Berchem. Dat doet ze onder meer door elke jarige leerling persoonlijk een kaartje te geven en tijd te maken voor een warm gesprekje.

“Vroeger kwamen ze enkel naar mijn kantoor als ze gestraft waren en ze zich moesten verantwoorden. Nu mogen ze ook voor leuke dingen naar mij komen. Vaak brengen ze zelfs een stukje taart voor me mee, al maak ik duidelijk dat dat zeker niet hoeft.”

2 à 3 minuutjes

An tikte 13 jaar geleden een hele doos met verjaardagskaartjes op de kop, en die gaat nog altijd mee. “De leerlingen komen naar mijn kantoor en mogen zelf een kaartje kiezen. Sommige gaan elk jaar voor dezelfde, andere willen net van elke soort één in hun verzameling. Een aantal kinderen houden die kaartjes jaren bij.”

“Het vraagt maar 2 à 3 minuutjes van je tijd om je leerlingen op die manier eens in de bloemetjes te zetten. Echt de moeite waard, zeker als je ziet hoe sommige kinderen naar dat momentje persoonlijke, positieve aandacht uitkijken.”

Dit artikel heeft als onderwerp Dit artikel is interessant voor een

Waar is mijn
Lerarenkaart?