Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

5 steden met je Lerarenkaart

Je Lerarenkaart reist deze keer niet naar Brussel, Gent of Antwerpen. We zoeken andere kleine parels in eigen land. Onbekend is onbemind? Misschien wel, toer je toch even met ons mee? Nog meer ideeën vind je op Lerarenkaart.be.

 
Kasteel beauvoorde

 1. Veurne

 2. Alleen al de geur van het Bakkerijmuseum doet je likkebaarden. Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar er bakworkshops volgen. Lekker! Dit doe-museum voor jong en oud bezit de belangrijkste collectie bakkerserfgoed van België.

  Klassiek prachtkasteel in zicht: in Kasteel Beauvoorde heet ridder Arthur je van harte welkom in de 17de eeuw. Gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar gaan op speurtocht op het familieparcours ‘Op ontdekking met ridder Arthur’.
   


   
  boverie

 3. Luik

 4. Het museum La Boverie is een absolute must-see. Het organiseert internationale expo’s samen met het Louvre en stelt permanent werk van grote meesters tentoon. Tot 26 augustus bezoek je de expo ‘Viva Roma’. Vai!

  Ga ondergronds en treed in de voetsporen van mensen die in Luik duizenden jaren geleden hun toekomst opbouwden. Het Archéoforum koppelt oudheidkundige vondsten aan hedendaagse technologie.
   


   
  foto van het museum M in Leuven

 5. Leuven

 6. Een mix van zowel oude als hedendaagse kunst is best cool. Het M-Museum maakt er dan ook zijn handelsmerk van. Tot 16 september palmt de Finse Eija-Liisa Ahtila het museum in met 7 monumentale filminstallaties.

  Kom uit je comfortzone in PARCUM (Heverlee): een dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur. Een plek voor reflectie en dialoog. PARCUM brengt thema‑tentoonstellingen, met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters.
   


   
  foto van museum 't gasthuys in Aalst

 7. Aalst

 8. Ga aan boord van de Milieuboot en kom alles te weten over de functies van de waterloop, het landschap en het leven op, om en in het water. Je onderzoekt de waterkwaliteit en werkt rond watervervuiling en -zuivering, klimaatverandering en je eigen rol hierin.

  In het Oud-Hospitaal vind je ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst. Volg een workshop en word archeoloog, trek met een bolderkar door het middeleeuwse Aalst, weef een tapijt met Priester Daens, druk een boek en ontdek zéker het Oilsjters carnaval.
   


   
  zoon

 9. Hasselt

Over smaak valt niet te twisten. En al zeker niet in het Modemuseum Hasselt. Wat past bij jou? Laat je op deze plek inspireren door de geschiedenis van de mode en hedendaagse ontwerpers. Van trends tot technologisch vernuft, van hoepelrok tot minirok.

Uiteraard staat het verhaal van kruiden centraal in de Kruiden- en Inspiratietuin Abdijsite Herkenrode. Dit hedendaagse kruidenpark is 2 hectare groot. Kom te weten hoe mensen van alle tijden en culturen kruiden gebruiken. Bovendien is dit een unieke plek om tot rust te komen.

Waar is mijn
Lerarenkaart?