Gepubliceerd op
Doe het zelf

5 Klasse-redacteurs tippen hun leukste uitstappen

Log in om te bewaren.

Geniet van de zon, scherp je kennis aan of ravot er op los met je Lerarenkaart in de achterzak. 5 Klasse-redacteurs én leraren geven tips voor de zomervakantie.


Klasse-redacteur Tinne

Tinne (33): “Zomer, dan ga ik voor micro-avonturen met mijn neefjes. Ze zijn op hun best in waterplassen en klimbomen. Een ‘rustige’ activiteit? “Nee, metie!” Maar Train World blijkt een voltreffer. Klauteren in locomotieven of een seinhuisje en een machinistentraining volgen. Ook ons hart voor dieren krijgt een boost. In dierenpark De Zonnegloed zien we verwaarloosde beestjes die er een thuis kregen. De speeltuinen maken het helemaal af voor mijn 3 aapjes.”


Klasse-redacteur Alexander

Alexander (36): “Joren, Elias, gaan jullie mee wandelen op Mars?” Vol ongeloof kijken 4 ogen me aan. Huh? Mijn zonen zijn in de war. In het Euro Space Center luisteren ze naar de uitleg over het heelal, raketten en de ruimte. Even later huppelen er 2 mini-astronauten vrolijk rond op een andere planeet. Ook wandelen aan zee is altijd een topper. Zeker in het Zwin Natuur Park. We leren er spelenderwijs over de ooievaar, de boomkikker, waterkevers, krabben …”


Klasse-redacteur Bavo

Bavo (54): “Ik ga graag kijken hoe in het Middelheimpark beelden en verhalen groeien uit het gras. Een park om te picknicken, te filosoferen of je hond uit te laten. Samen met verwonderde kinderen of met bewonderend gezelschap. Deze zomer wil ik zeker een tête-à-tête met Rubens. Hij hangt gerestaureerd te glunderen in het Rubenshuis. Rubens is de eregastheer voor het culturele stadsfestival in het uitbundige barokjaar.”


Klasse-redacteur Wouter

Wouter (51): “In het Huis van Alijn wandelen Willem, Adam en Johannes ’s ochtends de keuken van de bomma van de papa binnen. “Hoe verzend je berichtjes met zo’n draaischijf-telefoon, papa?” Ze zoeven er rond op zoek naar de Schat van Vlieg. En ’s namiddags gaan ze varen. Niet naar Engeland, maar met de kajak op de Gentse binnenwateren. Hoor ik daar “Aanvalleuh!”? Als daar maar geen tranen van komen. En een natte broek.”


Klasse-redacteur Josfien

Josfien (33): “Onze zoon Vasco is gek op geschiedenis. Daarom trekken we dikwijls het historische Vlaanderen in. De virtual reality-bril in Abdijmuseum Ten Duinen katapulteert ons naar de abdij in al haar glorie. Op de ruïnes buiten leeft broer Ellis zich uit. Sporen van de Groote Oorlog vinden we in Memorial Museum Passchendaele. In de loopgraven beseffen we hoe erg de verveling, ellende, kou … voor de soldaten moeten zijn geweest.”

Aan welke uitstapjes denk jij? Meer dan 950 ideeën via Lerarenkaart.be.

Het beste van Klasse in je mailbox?

  • Al 51.000 leraren zijn abonnee
  • 1 keer per week en helemaal gratis
  • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...