Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Met je Lerarenkaart in Hasselt, Genk en ertussen

Je Lerarenkaart, Hasselt en Genk. Een match made in Limburg. Je kan er fijne uitstappen maken. Neem een duik in het verleden in Bokrijk of verken sterren en planeten in Cosmodrome. Je kan ook voor exotisch gaan in de Japanse tuin en je fantasie stimuleren in Villa Verbeelding. Trek je stapschoenen aan en haal je Lerarenkaart boven.
 

 1. Japanse Tuin

  Wist je dat de grootste authentieke Japanse Tuin van West-Europa in Limburg ligt? Het is een tuin om te mediteren, koivissen te aaien, naar watervallen te luisteren, te wandelen of te picknicken. Een tuin vol symboliek waar zelfs stenen betekenis hebben.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – gratis met je Lerarenkaart in plaats van 6 euro

 2. Bokrijk

  Zin om in een schilderij van Pieter Bruegel de Oude te stappen? In het Openluchtmuseum Bokrijk kan het. Het dagelijkse leven van de 16de eeuw beleef je op het Bruegelparcours. Bruegel en Bokrijk passen perfect bij elkaar. Zeker in dit Bruegeljaar.

  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – gratis met je Lerarenkaart in plaats van 12,5 euro

klas in bokrijk
 1. Heempark

  Dier, tuin en wandelplezier in het Heempark. Konijnen, geiten en kippen scharrelen in het neerhof. Groenten, planten en kruiden groeien met biolabel in de moes- en kruidentuin. Bijen vliegen in en uit de bijenkasten. Ontdek je ook leven in de vijver?

  Educatief aanbod vanaf 3 jaar – gratis voor iedereen

 2. Cosmodrome

  Cosmodrome herbergt een sterrenwacht, een expo en 360°-shows. Kan je leven op de maan? Een ‘astroranger’ neemt je mee. Fan van Pink Floyd? Dan kies je voor de Dark Side of the Moon. Maak je keuze uit verschillende 360°-shows. Bezoek ook de expo over de oerknal. Kijk door de 3 meter lange telescoop naar de zon.

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – gratis met je Lerarenkaart in plaats van 9 euro

 3. Het Stadsmus

  Het museum Het Stadsmus vertelt het verhaal van de stad Hasselt. Het erfgoed krijgt er een sokkel en een link met een mens of een anekdote. Keramiek, foto’s, schilderijen, boeken … uit vervlogen tijden met een historisch karakter.

  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – gratis voor iedereen

2 kindjes in het stadsmus
 1. Villa Verbeelding

  Villa Verbeelding heeft een Wonderkamer en een Sprookjeskamer. Wat wil je meer om je te vullen met woord en beeld. Intieme kijkkastjes en gouden bordjes staan voor je klaar. Het leven van een schrijver en illustrator onthult zich stap voor stap.

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – korting met je Lerarenkaart

 2. Belevingscentrum Abdijsite Herkenrode

  600 jaar lang was de Abdijsite Herkenrode een vrouwenbastion. Met een audiogids neemt de abdis je mee in de tijd. Het verhaal sleept je mee in de fascinerende leefwereld van de vrouwenabdij. De abdij ligt in 100 ha natuurgebied

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – korting met je Lerarenkaart

Het beste van Klasse in je mailbox?

 • Al 51.000 leraren zijn abonnee
 • 1 keer per week en helemaal gratis
 • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...