Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Kruid je zomer met deze challenges van de Lerarenkaart

De Lerarenkaart daagt je uit! Ga er tijdens de zomermaanden minstens 3 keer mee op uitstap in ons Belgenlandje. Maak er meteen een wedstrijdje van met collega’s: wie komt er in september de lerarenkamer binnen met de grootste collectie (voordelige!) toegangstickets? Enneuh … pictures or it didn’t happen!

klas in c-mine

Duik eens onder

Denk jij bij ‘onderduiken’ vooral aan snorkelen, vluchtende criminelen of diepzeeduiken? Wij eerder aan riolen, mijnen of de 7 wereldzeeën. Zowel tijdens een hittegolf als een Belgische regenbui kan je hier aangenamer oorden opzoeken.

 1. Het Riolenmuseum

  Het wegennet onder Brussel is met zijn 350 km al even indrukwekkend als het wegennet bovengronds. Het volledige rioolstelsel leidt zijn eigen leven met de Zenne als levensader. De uitdaging in dit labyrint is voor de hand liggend: zorg dat je niet verloren loopt.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 8 euro

 2. C-Mine

  De mijnen in Genk zijn intussen al lang gesloten. De gemiddelde hipster vindt er nu inspiratie voor een nieuwe Instagram-post. De gemiddelde leraar vindt er een stukje Limburgse geschiedenis op een mooie zomerdag. Zowel diep onder de grond als hoog in de lucht zal je onder de indruk zijn van deze plek.

  Educatief aanbod van 8 tot 12 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 3. Sea Life Blankenberge

  Onder water zonder nat te worden en duiken zonder duikbrevet? Als je op 1 dag meer dan 50 aquaria van dichtbij onderzoekt, heb je er een reis op de 7 wereldzeeën op zitten, neem zeker die atlas mee. Selfie met een zeester, check!

  Educatief aanbod vanaf 0 jaar – Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 18,50 euro

Dinant Evasion - kano

Vaar eens met een boot

Kies het ruime sop, we verlaten het vasteland voor een avontuur op kalme en wilde wateren. Ontdek op een unieke en originele manier een stukje van België dat je nog niet kende.

 1. De Boot vzw

  Zaakvoerders Bart en Ann bieden uiteenlopende activiteiten en arrangementen aan. Mogen we een suggestie doen? De zonneboot! Zelf met een elektrische boot het Ieperleekanaal of de IJzer op. Dat geeft je de vrijheid om je bestemming zelf te kiezen en erheen te varen op eigen houtje.

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – korting met je Lerarenkaart

 2. Dinant Evasion

  Voor alle waaghalzen die zich smijten voor deze challenge, we duimen voor jullie. Dinant Evasion voorziet je namelijk van sportieve uitdagingen om u tegen te zeggen. Hoogtevrees? Geen probleem, je kan ook kastelen, tuinen en brouwerijen bezoeken.

  Educatief aanbod vanaf 8 jaar – korting met je Lerarenkaart

 3. Havenrondvaarten Franlis

  De wereldhavens van Zeebrugge en Oostende spreken tot de verbeelding: schepen even groot als appartementsgebouwen meren hier elke dag aan. Tijdens een rondvaart van 75 minuten ontdek je vanop het water wat er allemaal te beleven valt en wat er zoal gebeurt in een haven. De frisse neus krijg je er gratis bij.

  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – korting met je Lerarenkaart

kindjes in het Museum Vleeshuis

Spits eens je oren

België is dan wel het festivalland bij uitstek, dat wil nog niet zeggen dat je alleen op de weide je muzikale hartje kan ophalen. Muziek beleef je tijdens de zomer ook op plaatsen waar je het misschien niet meteen verwacht.

 1. Stichting Logos

  Bij de Stichting Logos vind je geen mainstream muziek, standaard muziekinstrumenten evenmin. Alternatief en experimenteel dus, maar ook superentertainend. In de zomer vinden er in Gent enkele concerten plaats, onder de illustere naam ‘Robotorkest’.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – korting met je Lerarenkaart

 2. Museum Vleeshuis

  De vlag dekt niet altijd de lading, want in dit museum vind je niets over vlees. Wel aanwezig zijn talloze verhalen over muziek, dans en hun geschiedenis. In het Antwerpse Museum Vleeshuis ligt de nadruk op genieten en ontdekken, ze leren je ‘De liefde voor muziek’.

  Educatief aanbod van 8 tot 12 jaar – Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 5 euro

 3. Experience Museum

  Van muziekanalfabeet tot virtuoos, in Dranouter – dé stad van de volksmuziek – vind je dit aanstekelijke museum dat je meeneemt langs een interactief belevingsparcours. Videodocumentatie opsturen als bewijs lijkt ons hier toch noodzakelijk.

  Educatief aanbod van 6 tot 18 jaar – korting met je Lerarenkaart

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

 • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
 • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
 • Je Lerarenkaart 2020 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 30 oktober en krijg je Lerarenkaart 2020 thuisbezorgd.