Gepubliceerd op
Verhaal

Vlogreeks: zo beleefden leraren de eerste coronamaanden

12 leraren slaan zich voor Klasse vloggend door de eerste maanden van corona. Met passie én twijfels. Kijk elke week binnen in een andere thuiswerkbasis of klaslokaal.


Coronavlog #3


Het voelt als 1 september
met een mondmasker

Frederique, Gunter en Lynn beleven een spannende eerste dag terug op school. Ze gaan op zoek naar het evenwicht tussen een warm onthaal en ‘veilig les geven’. Lynn hoopt dat de leerlingen zich aan de afspraken houden: “Op papier is alles perfect, maar sommige dingen gaan niet zoals verwacht”.


Coronavlog #2


De leerlingen niet knuffelen?
Dat wordt moeilijk

Sarah en Axelle maken zich klaar voor de herstart van hun eerste leerjaar. Intussen slaat de twijfel toe bij techniekleraar Annelies: ziet ze haar leerlingen nog terug? En het co-teachingteam van 1B maakt zich zorgen: “We hebben het gevoel dat we ze kwijt zijn”.


Coronavlog #1


Ik mis mijn leerlingen
keihard, ja

Leraren Ilse, Ilse en Hendrik laten er geen twijfel over bestaan: afstandsonderwijs is dubbel zo hard werken. Videolessen, huisbezoeken op de Vespa, podcasts en tijd maken voor persoonlijke gesprekken. “Voor mijn leerlingen doe ik het met plezier. Al wegen de inspanningen wel door.”

Het beste van Klasse in je mailbox?

  • Al 58.000 leraren zijn abonnee
  • 1 keer per week en helemaal gratis
  • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...