Gepubliceerd op
Tips

5 tips om je directeur te verrassen

Is jouw directeur de rots in de branding van je school? Die de school laat draaien, iedereen motiveert en met elkaar verbindt? Toon je waardering met een fijne verrassing op de ‘Dag van de Directeur’. 5 tips.

Dag van de directeur

 1. Complimentjes van de hele school

 2. Laat alle leerlingen en leraren een complimentje, een wens of een kleine tekening voor de directeur op een post-it zetten en hang ze omhoog in zijn bureau: op de ruiten, de muren, de deur … Of versier de deur van zijn kantoor met bedankt-handjes van alle leraren en leerlingen met een compliment of mooie tekst erop. Je directeur loopt de hele dag op wolkjes.

  Dag van de directeur

 3. Rapport voor de directeur

 4. Geen rapport voor de leerlingen deze keer, maar eentje voor de directeur. Kan jouw directeur als de beste luisteren, helder communiceren, strak organiseren, vastberaden knopen doorhakken, de neuzen in dezelfde richting zetten, brandjes blussen? Maak een top 5 van de sterkste punten van jouw directeur en giet ze in een rapport. En met een feedbackgesprekje licht je ze uiteraard uitgebreid toe.

  Dag van de directeur

 5. Pauzeknop

 6. Je directeur kan vast wel eens een rustige(re) dag gebruiken. Laat hem een dagje ongestoord thuiswerken of neem met je collega’s of leerlingen een taak uit handen: laat leerlingen met tassen en mappen sleuren, zorg ’s ochtends zelf voor de koffie, schakel de gsm van je directeur door naar de jouwe, maak het verslag tijdens een vergadering of regel een chauffeur.

  Dag van de directeur
 7. Zelfgeschreven gedicht

 8. De Dag van de directeur valt in de Poëzieweek. Combineer beide en maak met je collega’s of met de leerlingen een gedicht voor je directeur. Een ode aan de persoon die de school elke dag laat draaien, mooie woorden voor zijn visie, leidinggeven en inspiratie. Maak er een filmpje van waarin elke klas of collega een stukje voorleest of draag het live voor.

  Dag van de directeur

 9. EHBO- doos

 10. Maak een EHBO-doos – Eerste Hulp bij Onderwijs – voor je directeur. Elke klas of collega levert een bijdrage met een persoonlijke boodschap: lippenbalsem voor een stralende lach na een moeilijke dag, oordopjes voor een zen-momentje, pleisters voor kleine wondjes, kamillethee om de dag rustig door te komen, zakdoeken om een knoop in te leggen en niets te vergeten … Die doos komt een jaar lang van pas!

 


Bron: ideetjes verzameld op social media

Het beste van Klasse in je mailbox?

 • Al 58.000 leraren zijn abonnee
 • 1 keer per week en helemaal gratis
 • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...