Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Zomerse uitstap? 6 leraren tippen hun hotspots

Je zomer insmeren met voordelen van de Lerarenkaart? 6 leraren verklappen je welke hotspots zij al ontdekten en welke nog op hun verlanglijstje staan. Krijgen ze ook een plekje in jouw vakantieplanning?
 
Portret Charlotte Devlaeminck

Charlotte Devlaeminck, leraar Nederlands, Margareta-Maria-Instituut in Kortemark

“Met de tips uit de nieuwsbrief Lerarenkaart ontdekken we – ondanks corona – met het gezin heel wat binnenlandse hotspots. Onze tweeling sloeg geen enkele opdracht over op het gezinsparcours in Bakkerijmuseum Veurne. Ons brood smaakt nu nog lekkerder. En als de workshop egeltjesbrood straks weer mag, zien ze ons zeker terug!”

“Hoe meer groen rond me, hoe meer ik floreer. In onze living, op ons terras … creëer ik plantenjungles. Naar de Japanse tuin en de Kruiden- en inspiratietuin van Herkenrode kijk ik uit.”

“En we plannen net als vorig jaar geen buitenlandse citytrips, dus reizen we enkele dagen naar Hasselt. Voor Z33 – Huis voor actuele Kunst, Design en Architectuur en Villa Verbeelding boekte ik al tickets. Daar wil ik lesideeën vangen.”


Portret Laike Creyf

Laike Creyf, leraar beroepsgerichte vorming in auti-werking, Instituut Bert Carlier – Het Anker in Gent

“In onze thuisstad Gent springen mijn man en ik vaak binnen in het Designmuseum, SMAK of Museum Dr. Guislain. Telkens we een mooie korting krijgen, verschijnt er een trotse blik op onze lerarensmoel.”

“Onze jongens van 10 en 11 krijgen we vlot mee naar het Industriemuseum. Ze zijn helemaal wild van het ‘minizine’ dat ze doorheen de expo ‘Drie eeuwen grafische industrie’ kunnen samenstellen.”

“Best uitdagend om onze leerlingen mee te nemen naar musea. In het STAM – Stadsmuseum Gent worden we gratis rondgeleid. Want onze leerlingen fiksen in ruil tijdens het schooljaar de verpakking en verzending van hun folders. Zo ontdekken onze gasten of een toekomst in een maatwerkbedrijf haalbaar is.”


Portret Nora Coulommier en Isabel Will

Nora Coulommier en Isabel Wille, lerarenopleiders in de educatieve Bachelor Lager Onderwijs aan Odisee Campus Brussel

“Brussel is ons leerlab. Voor Muvo biedt een bezoek aan WIELS, BOZAR of het Muziekinstrumentenmuseum meer leerkansen dan een klaslokaal.”

“Onder de Kunstberg en het BELvuemuseum loop je door een middeleeuwse straat met restanten van het Coudenberg Paleis, terwijl boven je hoofd de metro rijdt. Die passie voor levend erfgoed willen we aan onze studenten WO doorgeven.”

“Met de Lerarenkaart ontdekten we Verbeke Foundation in Kemzeke, waar je leert kijken naar kunst. Blikverruimend, en ontspannend! Het AfricaMuseum in Tervuren en het Gallo-Romeins museum in Tongeren staan op onze zomerplanning in eigen gezin.”

“En van de expo’s over migratie en racisme staan Congo in het Antwerpse MAS en het Migratiemuseum Molenbeek deze zomer op de gezinsplanning.”


Portret Maarten Alen

Maarten Alen, kleuterleraar, De Kleurdoos in Zonhoven

“Mijn vriendin en ik ontdekten dankzij de Lerarenkaart het Maasmechelse wandelgebied Connecterra, nu Terhills. De plek waar je je zowel aan een Zwitsers meer waant als in de Provençaalse bossen.

“Maar de afgelopen maanden hebben we vooral geïnvesteerd in onze nieuwe woning. Met mijn Lerarenkaart scoorden we korting op verf bij Paintfactory Genk. In de zomer hopen we wat vrienden te verwelkomen in de tuin. Daarvoor hebben we wijnvoordeel.be gespot.”

“Als we alle klusjes op onze lijst hebben afgevinkt, trekken we weer naar buiten. De expo Dino World in Brussel en het Sprookjesbos in Westerlo staan op ons zomerprogramma: interessant voor mijn lessen, en een leuke uitstap met mijn petekindjes.”


Portret Tine De Cnodder

Tine De Cnodder, leraar administratie en Engels, St.-Willebrord Heilige Familie in Berchem

“Ik spot graag nieuwe expo’s. De heropening van het Antwerpse Modemuseum staat al in mijn agenda. En na een stagebezoek in het DIVA (Antwerp Home of Diamonds) of het Red Star Line Museum, blijf ik altijd even hangen.”

“Mijn man en ik presenteren overal onze Lerarenkaart. In Plantin-Moretus kregen we zelfs een goodiebag. Historische huizen en architectuur vinden we geweldig, zoals het Museum Mayer van den Bergh en het Rubenshuis.”

“Elke zomer gaan we op stap met mijn 4 zussen – op een na allemaal leraar – en hun kinderen. Vorig jaar gingen we ravotten op het Blotevoetenpad in Zutendaal en dieren spotten in Pakawi Park in Balen. 3 tot 4 keer per jaar gaan we wandelen in Bokrijk, gezellig en gratis! Als hobbyfotograaf post ik op social media foto’s en feedback. Zo doe ik wat terug.”

Jouw Lerarenkaart 2022 thuis?*

  • 4 kwaliteitsmagazines met inspiratie van leraren en experts
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, kaartjes ...)
  • Je Lerarenkaart 2022 valt in je brievenbus met het decembernummer
*Betaal vóór 2 november en krijg je Lerarenkaart 2022 thuis (enkel voor rechthebbenden)