Vlaanderen
Klasse.be
2 kinderen met rugzak in parc chlorophylle

Met je Lerarenkaart

Herfst: tank energie met 7 Lerarenkaart-tips

  • 20 oktober 2021
  • 2 minuten lezen

Met je Lerarenkaart kan je voordelig je batterijen opladen. Of je dat rustig genietend wil doen of toch wat actiever, alleen of met je gezin.


Tips voor de rustige genieter

1. Blaas uit in de Vuursteengroeven

Combineer cultuur en natuur bij de neolithische vuursteengroeven van Spiennes bij Bergen. Je kan de benen strekken in 4 nieuwe wandelingen die je langs de voorhistorische mijnschachten voeren. In de permanente tentoonstelling ontdek je alles over de geschiedenis van deze plek en kan je virtueel afdalen in de groeve.

2. Droom weg bij klank

Elk gevoel is te vatten in muziek. Het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel brengt voor jou de klank van meer dan 1000 oude en hedendaagse instrumenten tot leven. Het mooie art-nouveaugebouw krijg je er zomaar bij.

Kinderen bekijken unieke animatiefilm op groot scherm in Mudia

3. Adem kunst in Mudia

Laat je betoveren door een overzicht van de kunstgeschiedenis in Mudia, midden in het Luxemburgse boekendorp Redu. De focus ligt er op beleving, je wordt er ondergedompeld in een heerlijke mix van schilderijen, strips en interactieve attracties.

4. Hef het glas in Hasselt

In Hasselt, de Limburgse hoofdstad van de smaak, maakt het Jenevermuseum van je bezoek een beleving. Je kan er meer dan 1000 borrelglaasjes bewonderen naast de authentieke 19e eeuwse stookinstallatie. Maak kennis met de oorsprong en de ontwikkeling van jenever, alles geeft zin in “eentje om bij te leren”.


Tips voor de actieve doener

5. Ontrafel een mysterie

Duik in raadsels en laat je niet vangen door valse sporen. Het misdaadspel van Bilzen Mysteries stuurt je in een interactieve zoektocht door de Limburgse landcommanderij van Alden-Biesen. Laat de speurder in je los en ontrafel het complot.

Knuppelpad in Bulskampveld

6. Prikkel je zintuigen

Combineer een mooie wandeling met activiteiten die al je zintuigen prikkelen: ruik de herfst, observeer geluiden. Klein of groot, jong of oud? De Expedities in het landschapspark Bulskampveld in de buurt van Brugge dagen je met 5 avontuurlijke wandellusjes uit om te klimmen, te klauteren en te genieten van de natuur.

7. Duik onder de grond

Start een ongewone reis door verborgen maar niet te missen plaatsen in Brussel. Het Riolenmuseum is een levend museum, met de Zenne in de hoofdrol. Je ontdekt er waarom en hoe men riolen aanlegde en hoe rioolwerkers onder de grond aan de slag gingen.

Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


D

David

31 oktober 2021

Beste,

Mijn huidige en enige lerarenkaart is van 2018 en wordt niet aanvaard in musea etc. Krijg ik een nieuwe voor 2022 aub?

Reageren
M

Mieke Santermans

3 november 2021

Dag David,
De kaarten voor 2022 zijn beschikbaar vanaf eind december. Waar je de jouwe precies kan ophalen lees je vanaf eind december op deze website: https://www.klasse.be/lerarenkaart/jouw-lerarenkaart/waarismijnlerarenkaart/
Vriendelijke groet,
Mieke van Klasse

Reageren
K

Katrien Depelsemaeker

4 november 2021

Gisteren met de lerarenkaart genoten van een dagje Plopsaland.
Vandaag gingen we even terug in de tijd met een bezoek aan ABDIJMUSEUM KOKSIJDE, TEN DUINEN
De kinderen konden er een schattenzoektocht doen: zoek de ontsnapte draken in het museum!
En dmv van een VR-bril beleefden we een echte reis terug naar 1490.
Heel mooi museum, zeker een aanrader!
Dank u lerarenkaart voor dit gratis aanbod!

Reageren

Laat een reactie achter