Gepubliceerd op
Zo doen zij het

Wat als … je in 3 scholen tegelijk werkt?

Je werkt in verschillende scholen. In elke school zijn er vergaderingen, opendeurdagen, eetfestijnen en een hele lijst andere activiteiten. Hoe plan je dat allemaal in? Moet je altijd en overal aanwezig zijn? 3 leraren delen hun ervaring.

Kleurtjes op de kalender

Ik werk in 3 scholen en schrijf alles in 3 verschillende kleurtjes op een kalender naast mijn bureau. De scholen hanteren alle 3 een ander uurrooster. Ik vergis me dus wel eens. Dan staan mijn leerlingen 5 minuten te vroeg op de speelplaats. Een ramp is dat niet. Iedereen weet dat ik scholen combineer.

Lien

Stel prioriteiten

Mijn regel is: vergaderingen volg ik op de school waar ik die dag lesgeef. Ik maak alleen een uitzondering als de verplaatsing haalbaar is en de vergadering belangrijk. Een projectdag op een moment dat ik niet op die bewuste school ben? Daarvan volg ik de voorbereidingen niet. Collega’s kijken wel eens vreemd als ze dat merken. Dan leg ik uit dat ik nog in andere scholen lesgeef. Daar tonen ze meestal begrip voor.

Pieter

Duidelijke afspraken

Ik heb geluk, want de 2 scholen waar ik sta, liggen dicht bij elkaar. Als het pedagogische studiedag is of een klasuitstap in de ene school kan ik soms niet naar de andere. Daarover heb ik vooraf duidelijke afspraken gemaakt met de directeur. Als je veel met de directie praat, dan kan en mag er nogal wat.

Lola

Ervaring delen

Ben jij een startende leraar en wil jij ook ervaringen uitwisselen? Word lid van de Facebookgroep ‘Pas voor de klas’.

Haal Klasse Magazine in je bubbel

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal: kalender, poster, zorgkaartjes ...
  • Je Lerarenkaart met meer dan 1000 voordelen in je brievenbus.