Vlaanderen
Klasse.be

Video

Pestslachtoffers: dit deed pesten met Tuur, Cagla en mama Martine

  • 28 januari 2016
  • 2 minuten lezen

Tuur werd in de lagere school gepest. Cagla begon zelf te pesten, maar is nu leerlingenbemiddelaar. En mama Martine vraagt zich af waarom ze niet eerder de signalen bij haar dochter Lisa zag. 3 openhartige videoverhalen over pesten.


Het verhaal van Tuur

Tijdens zijn hele lagereschooltijd is Tuur het slachtoffer van pesterijen. Eerst met schelden en uitsluiten, later krijgt hij ook klappen en gooien de pestkoppen stenen naar zijn hoofd. Uit angst om het erger te maken, durft hij niets te zeggen aan zijn leraren of ouders. Tuur is nu 14 jaar en vertelt hoe het pesten stilaan zijn leven overnam.

Mama vond mij onder de tafel. Alles was zwart voor mijn ogen. Ik was gewoon echt bang.

Tuur
14 jaar

Bekijk hier het verhaal van Tuur (14)


Het verhaal van Cagla

“Als anderen bang zijn van mij, moet ik tenminste geen pijn meer lijden.” Dat denkt pestslachtoffer Cagla wanneer ze een nieuwe start neemt in het secundair. Maar al gauw beseft ze dat zelf pesten haar niet gelukkig maakt. Haar ervaringen als gepeste en pester helpen haar nu in haar taak als leerlingenbemiddelaar op school.

Door de dingen die ik heb meegemaakt kan ik andere leerlingen nu beter helpen

Cagla
17 jaar

Bekijk hier het verhaal van Cagla (17)


Het verhaal van mama Martine

Machteloos, boos en verdrietig. Zo voelt mama Martine zich als ze ontdekt dat dochter Lisa al jarenlang wordt gepest. Maar vooral de schuldgevoelens maken het zwaar: “Hoe heb ik dit zo lang niet gezien?”, vraagt ze zich nog steeds af. Lisa is nu een gelukkige tiener, maar het litteken blijft.

Waarom heb ik het niet vroeger gezien? Ik heb mij daarover zo schuldig gevoeld

Martine
mama van Lisa (14)

Bekijk hier het verhaal van mama Martine

Tinne Deboes

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter