Doe het zelf Dit artikel behoort tot de reeks Mediawijsheid Gepubliceerd op

Hoe maak je schermtijd stiekem leerrijk?

3 reacties

Log in om te bewaren.

Delen

Schermtijd afbakenen is niet gemakkelijk. Wat als we stiekem een deel van de schermtijd gewoon leerrijk maken? Maak je kinderen mediawijs met deze 10 coole en educatieve apps.

Educatieve apps
 1. Wetenschappelijke experimenten

  Kan je een appel laten balanceren op het randje van een doos melk? Of vreemde vloeistofstapels maken? Met de app van Klokhuis kan je wetenschappelijke experimenten doen met eenvoudige huis-tuin-en-keukenspullen.
  Zoek het uit! Gratis. Android en IOS.

 2. Bezoek de Eiffeltoren

  In Google Streetview kan je op de Eiffeltoren rondwandelen en van het 360° uitzicht genieten. Speur ook eens naar Machu Picchu, Taj Mahal of Robbeneiland.
  Google Streetview.Gratis.

 3. Stiekem algebra leren

  Een kind van 5 de fundamenten van meetkunde bijbrengen? Of voor je plezier algebra of variabelen leren? Het kan met dit spel.
  DragonBox Elements en Algebra. 4,99 tot 7,99 euro. Android en IOS.

 4. 3D-kleurplaat

  Print een speciale Quiver kleurplaat. Kleur ze in. Scan de tekening met de app en ze komt tot leven met augmented reality.
  Quiver. Gratis. Android en IOS.

 5. Verjaardagskaart programmeren

  Met Scratch kunnen kinderen vanaf 7 jaar leren programmeren. Met een eenvoudig blokjessysteem kan je een game, geanimeerd verhaal of een verjaardagskaart maken. Voor kleuters is er Scratch Junior.
  Scratch. Gratis.

 6. Mail voor kleuters

  Ook kleuters kunnen mails sturen. Maak een tekening met digitale potloden, letters of foto’s. Je kan zelfs een boodschap inspreken. Met 1 knop gaat die naar oma. Wedden dat ze snel antwoordt?
  Maily. Gratis. Android en IOS.

 7. Trivial Pursuit voor het hele gezin

  Op een vrijdagavond met het hele gezin rekenen, aardrijkskunde of spelling oefenen? Met dit digitale bordspel kan iedereen op zijn eigen niveau spelenderwijs leren.
  Squla familiebordspel. Gratis. IOS.

 8. Sokpop

  Maak je eigen verhalen met deze grappige sokpoppen. Voeg achtergronden, voorwerpen en je stem toe. De poppen volgen automatisch je stem met hun mondbewegingen.
  Sock puppets. Gratis. IOS.

 9. Veilig op internet

  Veilig surfen zonder te verdwalen? Dit bijtje is een veilige browser met educatieve websites en games voor kinderen.
  Mybee. Gratis. Op computer en iPad.

 10. 3D-papierkunst

  Een 3D-figuur inkleuren, pimpen en printen. En dan vouwen maar. Het resultaat is een soort origami-auto, kerstboom of superman.
  Foldify. 3,99 euro

Dit artikel heeft als onderwerp , Dit artikel is interessant voor een