Gepubliceerd op
Specialist

Sjef Drummen: De ‘nieuwe leraar’ heeft geen handboek nodig

De functie van leraar is belangrijker dan ooit, vertelt ‘onderwijskunstenaar’ Sjef Drummen. “Een leraar moet niet zozeer kennis overdragen, wel kinderen aanmoedigen om zelf de wereld te ontdekken”. Bekijk de lezing die hij gaf op het Eduschock Leerfestival 2016.

Sjef Drummen: “Zeg aan een leraar dat hij met zijn klas mag doen wat hij wil zolang de leerlingen er maar beter van worden, dan schiet hij in paniek. Zonder boeken of methodes is hij verloren. Als die leraar de pedagogische vrijheid zou durven nemen en zelf voor invulling zou zorgen, dan moest hij harder werken, maar zou de voldoening vele malen groter zijn.”


Elk kind heeft zijn eigen leerroute. Heb je 2000 kinderen, dan zijn dat 2000 leerroutes.

Sjef Drummen - keynotespreker op het Eduschock Leerfestival 2016

Sjef Drummen: “Maar die ‘nieuwe leraar’ staat ook er ook niet alleen voor. Als je met een team leraren een kind in al zijn facetten benadert en kijkt wat die leerling nodig heeft, dan maak je nooit een fout. Tenminste als je je echt betrokken voelt.”
 

Wie is Sjef Drummen?

Sjef Drummen is oprichter van de Niekéé school in Roermond Nederland. Hij noemt zichzelf een onderwijskunstenaar. Met Agora heeft hij een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld dat haaks staat op het gebruikelijke schoolsysteem. De focus ligt op gepersonaliseerd leren. Leerlingen krijgen geen vakken, toetsen of huiswerk meer, maar worden aangespoord zelf de wereld te ontdekken.

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
  • Je Lerarenkaart 2020 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 30 oktober en krijg je Lerarenkaart 2020 thuisbezorgd.