Gepubliceerd op
Doe het zelf

Je Lerarenkaart kan meer dan je denkt

Als leraar heb je net als je collega’s recht op een Lerarenkaart. Daar mag je terecht fier op zijn. Het is jouw persoonlijke beroepskaart waar je een jaar lang mee op ontdekking kan. De website van de Lerarenkaart bundelt meer dan 1000 voordelen.

Waarom je Lerarenkaart meer kan dan je denkt:

  1. Honderden educatieve instellingen in Vlaanderen ontvangen jou en je klas met open armen. Op Lerarenkaart.be vind je inspiratie voor een klasuitstap en lesmateriaal.
  2. Haal je Lerarenkaart ook boven tijdens een uitstap in het buitenland en vraag naar het lerarentarief. De titel ‘International Teachers’ Card’ die op je Lerarenkaart staat, geeft je Lerarenkaart een internationaal karakter.
  3. Ook in België kan je steeds vragen of er een lerarentarief geldig is. Kreeg je een voordeel, maar vind je het niet terug op Lerarenkaart.be? Stuur dan een mailtje naar lerarenkaart@klasse.be en Klasse deelt het met de rest van je collega’s.
  4. Op je Lerarenkaart staat jouw persoonlijk Lerarenkaart-nummer dat 11 cijfers telt. Het begint met een 1, 2, 3 of 4 en wordt gevolgd door je geboortedatum. Het nummer geeft prijs in welke bibliotheek je je Lerarenkaart kan afhalen (t.e.m. 7 juli), op Lerarenkaart.be krijg je met dat nummer alle voordelen te zien, je kan ermee deelnemen aan wedstrijden van de Lerarenkaart, educatief materiaal mee opvragen …
  5. Met je Lerarenkaart heb je ook recht op commerciële kortingen. De krant lezen aan een gereduceerd tarief? Gaan eten bij de sterrenchefs van morgen in een didactisch restaurant? Goedkoper gaan sporten?

Waar is mijn
Lerarenkaart?