Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Doe lekker je goesting! 7 tips met je Lerarenkaart

  • 17 februari 2022
  • 3 minuten lezen

Zin om te bewegen, zin in kunst, zin in buiten, zin in binnen … De Lerarenkaart stuurt je met 7 tips op pad om voordelig je goesting te doen. Je hoeft enkel nog te kiezen: waar heb je nu zin in?

1. Zin in … zen

De zon, fluitende vogels, een krokus die komt piepen. Staar naar de mooie lentelucht en voel je even monnik in de restanten van de 900 jaar oude cisterciënzerabdij van Villers. In de 5 thematische tuinen zie je het ontluiken van meer dan 300 soorten en variëteiten van geneeskundige kruiden, aromatische planten en verfplanten. Wie wil herbronnen volgt het Meditatiepad met 8 haltes. Elke halte laat je een van de attitudes van de mindfulness-meditatie ontdekken. 

Frietkot
Frietkot – Frietmuseum Brugge

2. Zin in … frietjes

Het Frietmuseum in Brugge is een unicum in de wereld. Je verdiept je in de oorsprong van de aardappel en ontdekt wie er het eerste frietje stak. In een reis door de geschiedenis kom je te weten hoe je zelf die heerlijke, goudgele lekkernij kan klaarmaken. Grote honger? Je kan er ook terecht voor een puntzak. Smakelijk!

3. Zin in … oerkracht

Maak een tijdreis van neanderthaler tot Gallo-Romein. Hoe leefden ze? Wat aten ze? In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren reis je terug naar de prehistorie en volg je de evolutie van de mens tot aan het einde van de Romeinse tijd. Met 2000 objecten, levensechte figuren, animaties, maquettes en educatieve films ontdek je de oerkracht in jezelf.

Blotenvoetenpad - Escale forestière
Blotevoetenpad – Escale forestière in Bon-Secours

4. Zin in … vrije voeten

Een blotevoetenpad met meer dan 20 verschillende ondergronden, een parcours met raadsels over de bosbewoners en een virtuele ballonvaart over het woud. Escale forestière in Bon-Secours heeft 4 zones waarin je naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bijleren. Wie wil boomknuffelen kan dat zelfs 16 meter hoog op het pad tussen de bomen.

5. Zin in … subcultuur

Bekijk en ruik onze hoofdstad vanuit een ander perspectief. In het Riolenmuseum daal je af in de authentieke riolen van Brussel. Wat doet een rioolwerker? En hoe zit het met jouw waterverbruik? Dat ontdek je tijdens het parcours langs de ondergrondse Zenne.

Bezoekers buiten aan het sluizencomplex de Ganzepoot
Sluizencomplex Ganzepoot – Westfront Nieuwpoort

6. Zin in … zeelucht

Ongelooflijk, hoe de poldervlakte volledig onder water werd gezet tijdens de Eerste Wereldoorlog. Westfront in Nieuwpoort toont je dit verhaal over de kracht van het zeewater en het slim dirigeren van sluizen en sassen. Je neemt de lift naar de top van het Koning Albert I-monument om daar te genieten van de zeelucht en het panorama.

7. Zin in … selfies

In het FOMU in Antwerpen kan je een selfie maken met … een selfie. De veelzijdige en wisselende collectie en expo’s met fotografen als Max Pinckers en Suzy Embo nemen je mee naar een unieke tijdsgeest. Naast artistieke foto’s is er ook plaats voor journalistieke, wetenschappelijke, documentaire en modefotografie, collecties van verenigingen, familiefoto’s, prentbriefkaarten en zelfs reclameshots.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren