Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Zomer met de Lerarenkaart: 6 leraren tippen voordelen

  • 29 juni 2022
  • 5 minuten lezen

Je Lerarenkaart netjes gewassen en gestreken? Dan ben je helemaal klaar voor een zomervakantie vol voordelen. 6 leraren maken je warm met hun ervaringen en wensenlijstje. Zet ze snel op je planning!

Hilde Aelbrecht, directeur in Maria Assumpta Instituut in Opwijk

Hilde Aelbrecht,
directeur in Maria Assumpta Instituut in Opwijk

“Ik haal mijn Lerarenkaart overal boven. Op verbazend veel plaatsen krijg je dan korting. In Spanje kon ik elk museum gratis bezoeken, zelfs het Prado van Madrid.”

“Dichter bij huis gebruik ik de Lerarenkaart ook vaak voor musea. Bozar en WIELS in Brussel vind ik absolute aanraders. We duiken ook graag eens onder de taalgrens. Het Euro Space Center en het Bastogne War Museum stonden al op onze lijst. Deze zomervakantie plannen we een dagje avontuur in de Adventure Valley van Durbuy. Echt leuk dat er zoveel variatie zit in het aanbod.”

“Mijn ultieme zomertip is de Abdij van Villers. De zon zien ondergaan door de ruïne en zo rust vinden. Dat is genieten!”


Jan Tijl Vangheluwe, leraar in het vijfde en zesde leerjaar, De Wijzer in Kanegem

Jan Tijl Vangheluwe,
leraar in het vijfde en zesde leerjaar, De Wijzer in Kanegem

“Ik heb mijn Lerarenkaart altijd bij mij … in de auto liggen. Dus het gebeurt wel eens dat ik ze ‘vergeet’ te gebruiken. Voor de expo Vluchtverhalen in het Red Star Line Museum in Antwerpen had ik mijn kaart gelukkig wel op zak. Je ziet er fascinerende verhalen over mensen die om allerlei redenen naar België reizen. Eigenlijk gebuik ik mijn Lerarenkaart heel vaak in het buitenland. In Herculaneum en Solfatara in de buurt van Napels en in Rome versierde ik er kortingen mee. Ook in Frankrijk trouwens. Deze zomer gaan we naar Kroatië. Mijn Lerarenkaart pak ik het eerste in.”


Valerie Claeys, leraar Nederlands eerste graad, Atheneum Wispelberg in Gent

Valerie Claeys,
leraar Nederlands eerste graad, Atheneum Wispelberg in Gent

“Mijn man is ook leraar, dus eigenlijk hebben wij dubbel plezier van de Lerarenkaart. Vroeger gebruikte ik ze veel minder, tot een collega me vertelde dat zij verrassend vaak voordelen kon versieren. We hebben twee kleine kinderen, nu drie en vier jaar. Onze uitstapjes passen we meestal aan hen aan. Zo beleefden we onlangs in Familiepark Harry Malter echt een dolle namiddag. Een oud-leerling werkte mee aan de expo De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. Met onze Lerarenkaart zijn we uiteraard ook gaan kijken.”

“In de zomer doen wij altijd heel wat gezinsuitstapjes. En mijn Lerarenkaart heb ik voortaan dus altijd bij. Planckendael staat sowieso op het programma, eerst met mijn petekind en daarna nog eens met onze kroost. En de Tinkeltuin in De Wereld van Kina: de Tuin in Gent lijkt helemaal iets voor ons.”


Leen Verhelst, leraar Nederlands en Engels in de derde graad, Guldensporencollege in Kortrijk

Leen Verhelst,
leraar Nederlands en Engels in de derde graad, Guldensporencollege in Kortrijk

“Met het gezin gaan we graag op stap. Voor ideeën kijk ik dan op Lerarenkaart.be. Veel inspiratie en alles met korting! Ik gebruik mijn Lerarenkaart zeker twee keer per maand. Onlangs bezochten we de expo Space The Human Quest. Ons bezoek aan het Passchendaele Memoriaal 1917 bleef lang hangen. Mijn leukste ontdekking met de Lerarenkaart was Cozmix, in de Volkssterrenwacht in Brugge. De projectie van alle sterren op de grote koepel doet je echt wegdromen.”

“Een klassieker in de vakantieplanning is SPARKOH!, een prachtig doe-centrum voor technologie en wetenschap waar iedereen zich kan uitleven met proefjes. Nog een plus: het is er vaak rustig zodat je veel tijd hebt om alles af te werken.”

“Op onze lijst voor deze zomer staat het Riolenmuseum in Brussel. Sinds we via een uitwisseling contact kregen met een gids die in de riolen van Kaapstad werkte, blijft dat tot de verbeelding spreken. En je zit er eens fris, of in ieder geval toch uit de zon.”


Jonas Slegers, leraar cultuurwetenschappen en geschiedenis in Campus De Helix Maasmechelen

Jonas Slegers,
leraar cultuurwetenschappen en geschiedenis in Campus De Helix Maasmechelen

“Ik gebruik mijn Lerarenkaart vooral om kunsttentoonstellingen te bezoeken. De voorbije maanden wisten vooral de expo over Rinus Van de Velde in BOZAR en de grote Popart-expo in het Gentse S.M.A.K. mij te boeien. Ik ben trouwens zelf gids in mijn vrije tijd, dus misschien kom je mij wel eens tegen in Labiomista in Genk of in Z33 of het Modemuseum in Hasselt.”

Villa Empain in Brussel staat bovenaan op mijn verlanglijstje voor de zomervakantie. De expo ‘Portrait of a Lady’ wil ik daar echt niet missen.


Maarten Roellekens, leraar muziek en maatschappij en welzijn in Zavo campus Groenstraat in Zaventem

Maarten Roellekens,
leraar muziek en maatschappij en welzijn in Zavo campus Groenstraat in Zaventem

“Mijn vrouw is leraar PAV en we gebruiken allebei onze Lerarenkaart graag en vaak. Vooral om samen met onze kinderen op pad te gaan. Zo kon je ons de vorige maanden vinden in Mechelen: in Technopolis, Kazerne Dossin en het Speelgoedmuseum. Een tip voor wie is geïnteresseerd in oorlogsgeschiedenis: La Coupole in de buurt van Saint-Omer in Frankrijk. Van daaruit lanceerden de Duitsers V-bommen op Engeland. En wij kregen er korting met onze Lerarenkaart.”

“Deze zomer gaan we met onze kinderen zeker een paar pretparken testen. Onze vierjarige dochter zal in Sea Life zeker haar ogen uitkijken.”

Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Patrick De Busscher, Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter