Vlaanderen
Klasse.be

Mag dat?

Hoe regel ik mijn zwangerschapsverlof?

  • 11 april 2015
  • 1 minuut lezen

Ik ben niet vastbenoemd. Hoe regel ik mijn zwangerschapsverlof?

Elke J. – leraar lager onderwijs

Snel melden

Breng zo snel mogelijk je school op de hoogte. Vanaf dat moment ben je door de wet beschermd. De school kan je niet ontslaan. Je contract kan natuurlijk wel aflopen tijdens je zwangerschap.

Tijdelijke leraren krijgen tijdens hun zwangerschapsverlof een uitkering van het ziekenfonds. Regel dat op voorhand met jouw ziekenfonds. Die uitkering bedraagt in de eerste 30 dagen 82 procent van je loon, en nadien 75 procent.

Na het bevallingsverlof kan je ook borstvoedingsverlof krijgen. Dat duurt maximum 3 maanden. Je krijgt in die periode geen uitkering.

Michel Van Laere

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


L

Les

31 oktober 2015

Toch bizar dat een leerkracht buitengewoon, en zelfs para, orthos, clb,.... standaard genieten van moederschapsbescherming. De vastbenoemden worden blijkbaar vanaf de eerste dag ( zelfs nog maar bij vermoeden van)verder uitbetaald.
Maar in praktijk verschillen deze kinderen, hun doelgroep, niet meer van het gewoon onderwijs toch!?
Zal men in toekomst dan elke zwangere leerkracht thuishouden....... Dit is dus volgens mij een dure en onnodige maatregel. En is er toch evt een risico, geef de zwangere een andere invulling, er is zoveel nood aan ondersteuning van nieuwe instroom, pedagogisch werk enzovoort. Dit zou de scholen echt van betekenis zijn, want er is toch een verschil tussen medische zorg en lesgeven!
Nu ook opvallend dat jongeren deze regel vlug weten, controle bij de arbeidsgeneesheer is louter papierwerk. Het uitstellen van de kinderwens wordt openlijk verwoord, tot ze zullen genieten van deze maatregel, wat dit misbruik in de hand werkt. Het onderwijs verdient beter!

Reageren

Laat een reactie achter