Gepubliceerd op
Doe het zelf

3 boekentips over onderwijs van de Leraar van het Jaar 2017

Log in om te bewaren.

Zomervakantie, boekentijd. Welk boek over onderwijs mag zeker niet op jouw leeslijst ontbreken? Klasse vroeg het aan Christophe Laes, Leraar van het Jaar 2017. Hij is een motor van vernieuwing op school en pluist boeken uit op zoek naar bruikbare ideeën.

Leraar van het Jaar 2017 Christophe Laes leest in bad
 1. Onderwijs voor de 21ste eeuw

  Auteur: Kris Van den Branden

  “Als ik blijf lesgeven zoals in 2003 bij de start van mijn carrière, dan stoom ik mijn leerlingen niet klaar voor de maatschappij van morgen. In dit boek hoop ik te lezen hoe ik het welbevinden van mijn leerlingen kan verhogen. En ik sprokkel graag tips om ook de ouders meer te betrekken in het leerproces.”
  Meer info.

 2.  

 3. Van leerkracht naar tweekracht

  Auteur: Cego

  “Dankzij een vorming over co-teachen belandde dit recent uitgegeven boek in onze leraarskamer. Het staat vol tips om samenwerking met collega’s te verbeteren: observatiewijzers, samen voorbereiden, reflecteren als leraar … Of wil je leerlingen aanmoedigen om hun leerproces zelf in handen te nemen? Dit boek inspireert met leuke praktijkvoorbeelden.”
  Meer info.

 4.  

 5. Leren is onderzoeken. Aan de slag met wetenschap in de klas

  Auteur: Kristof van de Keere en Stephanie Vervaet

  “Kinderen pikken leerstof sneller op als ze die zelf kunnen onderzoeken. Daarom prikkel ik mijn leerlingen met een probleemstelling. Zo worstelen ze zich door het leerproces van onderzoeksvraag met hypothese tot een rapportage van hun bevindingen. Over die te volgen weg in het leerproces lees je alles in dit boek.”
  Meer info.

Het beste van Klasse in je mailbox?

 • Al 51.000 leraren zijn abonnee
 • 1 keer per week en helemaal gratis
 • Verhalen van collega’s, concrete praktijktips, exclusieve wedstrijden ...