Gepubliceerd op
Doe het zelf

3 leestips van de Beste Boekenjuf

Log in om te bewaren.

Lezen is leuk! Dat schreeuwt Els van der Perre uit op haar school Regina Assumpta in Anderlecht. Veel kinderen hebben er een leesachterstand van 2 jaar. Haar motto? “Het is niet wat je leest, maar dat je leest”. 3 leestips van de Beste Boekenjuf voor jouw leesbeleid.

Boekenjuf Els van der Perre leest in de zetel
 1. Beste Boekenjuf/ -meester

  Uitgever: CANON Cultuurcel

  “Onze school ligt in een sociale wijk in Anderlecht. Veel kinderen hebben thuis geen enkel boek. 5 jaar geleden slaagde een groot aantal kinderen er niet in om op het normale tempo te leren lezen. Daarom focussen wij op de funfactor van lezen en schrijven.”

  “Elk jaar halen we nieuwe leestips uit de publicatie ‘Beste Boekenjuf/-meester’. Ik vind er leuke werkvormen, titels van recente jeugdboeken in. En er zitten 7 prachtige leeskaarten bij om de boekensmaak van je klas in beeld te brengen.”

  Download ‘Beste Boekenjuf en -meester’. Half september landt er in de hoofdvestigingsplaats van alle Vlaamse basisscholen een exemplaar voor 2017.

 2.  

 3. De Poëziegids

  Uitgever: Stichting Poëziepaleis

  “Een gedicht voorlezen of op een creatieve manier met poëzie aan de slag gaan is leuk, maar soms lastig om goede werkvormen voor te vinden. Prikkelen met poëzie is nochtans belangrijk omdat kinderen zich leren uiten met taal.”

  “De website cultuurkuur.be/poëzie zet ons dikwijls goed op weg. Je vindt er heel veel activiteiten, kant-en-klare lessuggesties en goede bijdrages over cultuureducatie zoals bijvoorbeeld De poëziegids.”

 4.  

  De Fotograaf

  Auteurs: Guibert – Lefèvre

  “Ik hou ernorm van strips. Een van mijn favorieten is ‘De Fotograaf’. Vooral omdat dit beeldverhaal gebaseerd is op de waargebeurde tocht van fotograaf Didier Lefèvre in Afghanistan. Dat deed hij in opdracht van Artsen Zonder Grenzen. Deze stripreeks leent zich perfect om het thema oorlog aan te snijden in de klas. En ik vind sowieso dat strips hun plek verdienen op school!”
  Meer info.

Abonneer je nú op Klasse Magazine*

 • 4 dikke magazines voor maar € 10
 • Extra in september: een zot zalig fietszadelhoesje
 • En ontdek in ons dossier verschillende manieren om je klas in de hand te houden
Ik word abonnee

*Betaal vóór 1 september
en start je schooljaar sterk!