Klachtenlijn van Kinderrechtencommissariaat

Archief

Klasse voor Leraren

156 - juni 2005

Klasse voor Leraren

156 - juni 2005

pagina 36 t.e.m. pagina 37

«De vakantie is inderdaad te kort»

64 bladzijden en 1 000 voordelen dik was de brochure die je eind december ontving. De lerarenkaart doet niet mee met de light-rage en is dus weer wat bijgekomen. Hier vind je het nieuwe aanbod. Leuk om er de vakantie mee in te springen. Alle aanbiedingen voor leerkrachten staan op www.lerarenkaart.be. Onder «commerciële voordelen» staan de kortingen in boekhandels, computerzaken, kopieerwinkels, sportcentra, vakantieverblijven, tankstations… Onder «educatieve voordelen» vind je de musea, natuurcentra, wetenschappelijke instellingen, theaters, culturele centra, attracties. De zomervakantie volstaat niet om alles uit te proberen.

Leerkrachten voor leerkrachten

Wil je als fervent Leuvenaar een groepje collega’s langs Fonske, de Kotmadam en Abraham loodsen? Heb je een botanische tuin waar je uren over kan vertellen? Leer je als amateur-archeoloog collega’s omgaan met scherven? Wens je korfbal onder leerkrachten te promoten? De lerarenkaart wil vanaf volgend jaar maandelijks activiteiten organiseren met leerkrachten voor leerkrachten. Heb je een specifiek voorstel of een boeiend aanbod? Mail dat naar info@lerarenkaart.be. De lerarenkaart neemt contact op.

Dolenthousiaste kleuters

«Met de kleuters wilden we het project ridders en prinsessen uitwerken. Een kasteelbezoek kon niet uitblijven. We werden heel goed ontvangen in het Kasteel van Horst. Onze gids was fantastisch. Ze vertelde alles op niveau en speelde toneel met de kinderen. Dat werkten we in de klas verder uit voor de ouders. We kregen dans en muziek, een rondleiding in de kerkers, een bezoek aan de hoge toren, verhalen over schatkisten en tussendoor een verhaal op niveau van de begeleiders. Kortom, ’t was super! De kleuters waren dolenthousiast.» (Kathleen Reniers)

Parc Paradisio

«Een dag met jongeren in dit park zal zeker bijdragen tot respect voor ons milieu! Vooral de WWF-boot is een sterk educatief middel om het belang van het behoud van onze natuur te illustreren. Dank voor het hartelijke onthaal en de degelijke uitleg.» (Brigitte Geuens) Lees de 49 andere beoordelingen over Parc Paradisio op www.lerarenkaart.be.

100 gratis filmtickets

Bezoek je tijdens de vakantie een museum, natuurcentrum, wetenschappelijke instelling…? Noteer je persoonlijke indrukken op www.lerarenkaart.be. Surf naar de fiche van de instelling. Klik op «Geef hier je mening». De tiende, twintigste, dertigste… leerkracht die zijn indrukken tijdens de vakantie op de site achterlaat krijgt 4 filmtickets. Trakteer je vrienden of ga zelf 4 keer naar de bioscoop. Aan jou de keuze.

Klasse voor Leraren

156 - juni 2005

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

Archief

Dit artikel komt uit het archief van
Klasse. De informatie is misschien niet
meer up-to-date.

Liever actuele info over dit onderwerp?
Surf naar www.klasse.be