Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare stad

Archief

Klasse voor Leraren

189 - november 2008

Klasse voor Leraren

189 - november 2008

pagina 22 t.e.m. pagina 23

“Trek dat etiket van dat kind”

“Ik krijg de kriebels als ik hoor ‘Kevin is adhd’er en Liesje heeft dyslexie’. Zo’n etiket zegt niks”, zucht Ann. “Je vat er de persoon niet mee samen. Een diagnose alleen is geen oplossing.” Ann is zorgcoördinator. Ze begeleidt kinderen die zich niet goed voelen op school of die problemen hebben met leren of hun gedrag. Zoals Ann zijn er 3 953 zorgcoördinatoren in Vlaanderen op dit moment.

08:09
Juf Ann komt aan op school. Ze heeft nog even tijd om mails te checken en afspraken te regelen.

09:31
Quinten klopt aan. Hij is een kei in rekenen, en lost zelfstandig plustaakoefeningen op in de klas. Ann checkt of Quinten de oefeningen juist heeft aangepakt.

12:00
Middagpauze. Rustig boterhammen eten kan niet. Nu kan ze de leraren zien. Zo meteen overlegt Ann met de directeur en haar zorgcollega’s meester Hans en juf Ingrid.

13:56
Ann roept Hélène van de eerste klas bij haar. Hélène zit niet zo goed in haar vel en is onzeker. Zij mag iets zeggen in de zonnebloemspiegel. Als Hélène tegen zichzelf zegt dat ze leuke tekeningen kan maken en goed zingt, krijgt ze meer zelfvertrouwen.

15:06
De grote vogel Toeka komt de speelplaats opgelopen. Toeka woont op de zolder van de school. Aan hem kunnen de kinderen vertellen wat ze aan niemand anders kwijt kunnen. Ann probeert zo gedragsproblemen te voorkomen.

16:45
De school is uit, maar Ann zit nog op school. De papa van Leen komt langs. Zijn dochter heeft problemen met lezen. Ann stelt hem gerust.

Bekijk het filmpje ‘Op de hielen van de zorgcoördinator’ op www.klasse.be/leraren. Elke maand zit TV.Klasse een andere schoolmedewerker op de hielen.

Klasse voor Leraren

189 - november 2008

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

Archief

Dit artikel komt uit het archief van
Klasse. De informatie is misschien niet
meer up-to-date.

Liever actuele info over dit onderwerp?
Surf naar www.klasse.be