Dag van de Leraar - 5 oktober 2018

Lesgeven is meester Wim op het lijf geschreven, ook letterlijk. Daarom liet hij op Dag van de Leraar 2018 een échte leraren-tattoo zetten. “Als leraar kan ik helemaal mezelf zijn. Ik ben trots op mijn job.”

Leraar Wim met zijn Dag van de Leraar tattoo!

Meester Wim van basisschool ’t Centrum in Houthalen-Helchteren heeft een échte lerarentattoo. “Daarmee toon ik dat ik leraar ben voor altijd.”

Wim Vandereyken: “Ik doe mijn job steeds liever. Nochtans was leraar worden nooit het plan. Ik biste dik tegen mijn zin mijn eerste jaar zakelijk vertaler-tolk, toen ik mijn nichtje vol vuur hoorde vertellen over de creatieve stages die ze deed in haar lerarenopleiding. Liedjes maken, poppen haken … Dat wilde ik ook doen!”

“Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Mensen dingen bijbrengen zit gewoon in mij, of het nu correct Nederlands is, zingen of averechts breien. Dit wil ik voor altijd blijven doen. Tot aan mijn pensioen, en waarschijnlijk erna ook nog. Werken met kinderen geeft me voldoening. Hun feedback doet me stilstaan bij mezelf.”

“‘Onze dochter komt graag naar school’.Dat soort complimenten op een oudercontact maken mij fier. Kinderen moeten zichzelf kunnen zijn en zich goed voelen. Hoe klein het ‘probleem’ ook is waarmee ze in de klas of op de speelplaats naar me toe komen, ik luister echt en probeer dat met hen op te lossen.”

Leraar voor altijd

Annemarie (70) is met pensioen, maar voelt zich ‘voor altijd leraar’. Ze is nog altijd aan de slag als vrijwilliger in het eerste leerjaar. “Je werkt met het grootste fortuin van mensen en kan iets betekenen voor kinderen.” Bekijk de video.

De blik in de ogen van een kind dat het plots snapt, daarvoor doe je het

Annemarie (70 - Leraar met pensioen
 

Plaktattoos als teken van trots

Klasse verdeelde in alle Vlaamse scholen plaktattoos voor het hele team, onder het motto: ‘Voor altijd leraar? Laat het zien!’.

Hans Vanderspikken, hoofdredacteur: “Met deze actie wil Klasse de waardering voor het lerarenberoep vergroten. Dat doet Klasse door leraren op te roepen zelf aan de wereld te tonen dat ze de fijnste – maar zeker niet altijd de makkelijkste – job ter wereld hebben. En dat ze daar fier op mogen zijn.”

Leraren die een van de tattoos willen laten vereeuwigen, konden zich bij Klasse inschrijven. Het was afwachten of iemand dat zou aandurven, maar niet minder dan 20 leraren stuurden een motivatiebrief en hun favoriete ontwerp in. Uit alle inzendingen blijkt de enorme fierheid van leraren over hun werk.