Banner Klachtenlijn Kinderrechtencommissariaat

De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser. OK

logo Leraar van het Jaar 2016

Chris Schippers krijgt de titel ‘Leraar van het Jaar 2016’. Collega’s, leerlingen en ouders stuurden over haar een ijzersterk nominatiedossier naar Klasse. Met de actie ‘Leraar van het Jaar’ zet Klasse symbolisch alle onderwijsmensen in de bloemen. Dit jaar was de verkiezing een zoektocht naar de ultieme kwaliteiten die Vlaanderen in zijn leraren waardeert.

Wie is Chris Schippers?

Chris Schippers (54) is leraar GASV (geïntegreerde algemene sociale vorming) in stedelijke buso-school De Leerexpert Dullingen in Brasschaat. Collega’s, leerlingen en ouders waarderen vooral haar enthousiasme en zorgzaamheid.

Leraar van het Jaar 2016 Chris Schippers met twee leerlingen

Chris zet bovendien al jaren haar schouders onder verschillende schooloverstijgende inclusieprojecten. Daarbij laat ze kinderen met diverse achtergronden in elkaars leefwereld doordringen: kinderen met een beperking, OKAN-leerlingen met een taalachterstand, leerlingen uit een lagere en secundaire school en leerlingen dans. “Op die manier maakt ze het contact tussen gewone en ‘buitengewone’ kinderen doodnormaal”, oordeelt de jury van Klasse.

Vlaanderen waardeert vooral ‘warme’ leraren

Wat vind jij zo geweldig aan die ene leraar? Dat was de vraag die ouders, leerlingen en collega’s beantwoordden bij het nomineren van hún ‘Leraar van het Jaar 2016’. Het lijstje met de meest genoemde kwaliteiten toont dat vooral ‘warme’ leraren gewaardeerd worden.

Maar liefst 2000 nominaties voor 750 leraren bereikten de redactie. Daaruit selecteerde de jury 50 topgenomineerden. Zij kregen op hun beurt nóg maar eens van 30.000 leerlingen, collega’s en ouders een virtuele schouderklop via Facebook.

“Zó veel nominaties, zó veel buzz op de sociale media … Dat kan maar één ding betekenen: de samenleving vindt de rol die leraren spelen cruciaal”, zegt Klasse-hoofdredacteur Hans Vanderspikken.

 


 

50 topgenomineerden uit heel Vlaanderen

Maar liefst 2000 nominatieformulieren voor 750 leraren bereikten onze redactie. Daaruit selecteerde de jury nu al 50 topgenomineerden, verspreid over heel Vlaanderen. Er zit ongetwijfeld iemand uit jouw regio bij. Ontdek het via de interactieve kaart hieronder!

Een van deze 50 krijgt binnenkort de symbolische titel ‘Leraar van het Jaar 2016’. Wie het wordt, kom je te weten op vrijdag 27 mei. Die dag verrast Klasse hem of haar met een feestje op school. Er komt ook een portret op deze website én in het juninummer van Klasse Magazine.

Je komt deze kandidaat-Leraren-van-het-Jaar ook op sociale media tegen. Blader op de Facebook-pagina van Klasse door het album. Elke genomineerde houdt een bordje vast met een handgeschreven dankboodschap voor wie hen nomineerde. Like en deel!

 


 

De 50 topgenomineerden: wie en waar? (volledig scherm)
 

 

Foto’s: Jens Mollenvanger (50 leraren, 10 dagen, 2250 kilometer)