Beleef Wakala met de hele klas

Duik het bos in met je Lerarenkaart

De herfst is in het land. Trek je regenlaarzen aan, en ga eropuit! Wedden dat jij je herbarium (én je vakantie) gevuld krijgt met deze herfstbestemmingen en tips van de Lerarenkaart!

Lerarenkaart 2020

Laarzen aan en gaan!


De Helix in Grimminge, Oost-Vlaanderen

Buiten spelen, ontdekken en leren. Het kan allemaal in en rond Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix. Laat los, leer en ontspan in dit prachtige domein. Wist je dat je daar slimmer, gezonder en creatiever van werd?

Naar De Helix


Het Zilvermeer in Mol, Antwerpen

Drie kanalen doorkruisen de zogenaamde ‘Groene Laars’, de landkaart van Mol. Vergeet je wandelschoenen niet als je de 400 km bewegwijzerde wandelpaden van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer wil verkennen!

Naar het Zilvermeer

meisje met laarzen aan het zilvermeer in Mol

wandeltocht in de schorre in Boom

De Schorre in Boom, Antwerpen

Geen Tomorrowland dit jaar, maar in Recreatiedomein De Schorre kan je wel een boompje opzetten over gemiste festivals, de Tomorrowland-trollen spotten en tegelijk herfst vieren op en rond het mooie domein en de buitenspeeltuin. Honger of dorst? Met je Lerarenkaart spaar je alvast voor 1 kind de toegangsprijs van 5 euro uit in de binnenspeeltuin van de brasserie ... !

Naar De Schorre


De Watersnip in Koersel, Limburg

Met je gezin een frisse neus halen? Dan is Bezoekerscentrum De Watersnip een supertip. Kinderen kunnen er klauteren over boomstammen en klimtuigen tijdens een korte wandeling, waar je al je zintuigen kan inzetten om spelenderwijs kennis te maken met de fauna en flora van de Zwarte Beekvallei. In en rond het domein komen ook doorwinterde wandelaars en fietsers aan hun herfsttrekken.

Naar De Watersnip


Meisje kijkt door verrekijker

De Prehistorie in Zonhoven, Limburg

Een wandeling langs de prehistorische Holstenen en de Molenheide? Toerisme Zonhoven is hét vertrekpunt voor een herfstig dagje uit. Ga op natuurverkenning en koppel je bezoek aan een lesje geschiedenis in het gemeentehuis.

Naar Zonhoven

Wandel- en natuurgidsen

Webshop Bibliotrek


Wandelschoenen, kaart en kompas

Meer bos in je kast

Webwinkel BOS+


T-shirt met opschrift 'ik ben een takkenwijf'

Wandelen ... saai. Wij willen meer!


Hidrodoe in Herentals, Antwerpen

In Hidrodoe ontdek je alles over water. Tijdens de herfstvakantie kan je met je Lerarenkaart gratis deelnemen aan allerlei activiteiten. Je wordt in een mum van tijd een echte waterexpert! Duik je tijdens je bezoek ook nog even in het Peertsbos voor een waterige herfstwandeling?

Naar Hidrodoe

Jongen speelt met waterbaan in Hidrodoe

foto van domein Alden Biesen

De Landcommanderij in Bilzen, Limburg

Combineer je graag je herfstuitje met cultuur en kunst in een prachtige setting? Dan is Landcommanderij Alden-Biesen dé place to be! In en rond dit prachtige domein ontdek je de geschiedenis van de Landcommanderij en kan je regelmatig een mooie tijdelijke expo bezoeken.

Naar Alden-Biesen


Het Bosmuseum in Tessenderlo, Limburg

In Bosmuseum Gerhagen, temidden van het groen met vele fiets- en wandelroutes, brasserietjes en speeltuigen in de nauwe omgeving ontdek je alles over het leven in de lucht … Zit je met een ei? Of heb je je in nesten gewerkt? Wie weet kan een herfstwandeling en een bezoekje aan onze gevleugelde vrienden voor opluchting zorgen.

Naar het Bosmuseum

foto uit het bosmuseum

gezin speelt in het bos

De Plantentuin in Meise, Brussel

In de omgeving van Brussel is er geen betere plek dan de plantentuin van Meise om je te verdiepen in het bomenrijk. Deze botanische tuin van 92 hectare met rozentuin, bijenkasten, kasteel met expo’s, blotevoetenpad, oranjerie en tropische serre leent zich uitstekend voor een wervelende herfst! Speur mee met de Koning van Botanië tijdens de Amaryllozoektocht. Workshops en toegang zijn online te reserveren.

Naar de Plantentuin


De Kinderboerderij in Torhout, West-Vlaanderen

Kleine en grote boerderijdieren, een moestuin, bijenhal… en uiteraard een speeltuin vormen de basisingrediënten voor Kinderboerderij d’Oude Smelterij. Leer tijdens een mooie herfstdag composteren, wandel langs de serre, door de fruittuin, voorbij de boomgaard en verken het domein van 4,5 hectare in het West-Vlaamse Torhout.

Naar d'Oude Smelterij


Equisense in Dranouter, West-Vlaanderen

Wil je de herfst aangrijpen om in verbinding te komen met dier en natuur? Jezelf, je groep of gezin weer in balans brengen? Trek dan met Equisense te paard of te pony door het prachtige Heuvelland of doe mee aan een meerdaagse staptocht. Zo wordt de herfst symbool voor een mooie overgang. Je komt als herboren terug!

Naar Equisense


Het Openluchtmuseum in Genk, Limburg

Ontdek het leven zoals het was honderd jaar geleden. Midden in het groen ligt Openluchtmuseum Bokrijk. Stap in een Breugheliaans schilderij, proef van de 'boerenkost' en geniet van al dat groen dat het museum omringt. Haal je herfsthartje op in het arboretum, fiets door het water of leef je uit in de grote speeltuin!

Naar Bokrijk

Frans strand

Verdwijn even van de wereld

Vakantieverblijf Holiday Suites

Twee meisjes in safari speelauto centreparcs

Vertoef in een herfstlandschap

Weekendverblijf in Center Parcs