museum leuven met je klas

Dagtrippen met je Lerarenkaart

Natuurliefhebber, cultuursnuiver, sportieveling of luilak. Alleen, met je gezin of vrienden. Door welke lokale bestemming laat jij je verrassen deze zomer? Spring maar achterop bij ons met je Lerarenkaart. Grasduin door de uitstappen die we voor jou samenstelden … want die vakantie, die heb je dik verdiend!

Lerarenkaart 2021

Luchtfoto Maaseik

Met de broers Van Eyck naar Maaseik

Ken je Maaseik al, de stad van schilder-grootmeesters Van Eyck? Duik in de tijd en ontdek hoe natuur, cultuur en geschiedenis samenvloeien in de stad aan het water.

Naar Maaseik

De wereld in en rond ... het AfricaMuseum

In Brussel komt de wereld samen. Steek je Lerarenkaart op zak en doorkruis de Groene Gordel in en rond Tervuren en het AfricaMuseum.

Naar Tervuren

Volg de kastelenroute van Gaasbeek tot Seneffe

Trek door Vlaamse heuvels en Waalse bossen en volg de kastelenroute van Gaasbeek tot Seneffe. Je geniet van kunst, natuur en kastelen.

Naar Gaasbeek


Fietsen op de Scheldedijkroute - Dendermonde

Mee met de stroom in Dendermonde

Waar Dender en Schelde samenvloeien, duiken mooie verhalen op. Volg met de Lerarenkaart de vier heemskinderen op het Ros Beiaard door Dendermonde.

Naar Dendermonde

Dodengang in Diksmuide - Westhoek

Een stukje van de Westhoek

Voor wondermooie landschappen, zon, zee en strand hoef je niet ver te gaan. Laat je betoveren door de magie van de Westhoek. Hier komen geschiedenis, natuur, romantiek, sport en spel samen.

Naar de Westhoek

kinderen in MuZee Oostende

Kunst en natuur tussen Oostende en Knokke-Heist

Trek met je Lerarenkaart eropuit van kunststad Oostende langs exotisch Blankenberge, via Zeebrugge wereldhaven tot de prachtige polders van Knokke-Heist.

Naar de zee


Strépy-Bracquegnies (La Louvière) - Historische 'Canal du Centre' - Hydraulische lift No. 3

'Le Centre': van steenkool tot scheepslift

Van het Centre de La Louvière naar het Canal du Centre ervaar je de clash tussen industriële archeologie en moderne kunst. Ontdek hoe de mens slimmer is dan het water en eindig in stijl in het kasteelpark van Mariemont.

Naar Henegouwen

Fietsen als een trein en uitrusten tussen de waterpartijen

Hastière is ons vertrekpunt voor een boeiende tocht met je Lerarenkaart langs bijzondere landschappen en waterpartijen, via Falaën of Warnant tot Annevoie.

Naar Hastière

Maas in Dinant

Musée Hergé

Dromen met Folon en Hergé

De kunst van Folon, de charme van een moderne stad, het stripidool uit ieders jeugd: een dagje Waals-Brabant met je Lerarenkaart om van te snoepen.

Naar Waals-Brabant

La Cité Miroir

In het wiel van Luik-Bastenaken-Luik

In Luik kunnen fietsers en wandelaars hun hartje ophalen. Doe er een schepje cultuur en natuur bovenop met je Lerarenkaart!

Naar Luik