museum leuven met je klas

Een online cultuurbad met je Lerarenkaart

Dompel je onder in een online cultuurbad. Van virtuele expo, uitdagende doe-opdrachten tot blogs en podcasts. Duik gratis en vanuit je zetel in het creatieve werk van onze Lerarenkaart-aanbieders!

Trek je er liever op uit? Haal je nieuwe Lerarenkaart af, en geniet van je voordeel aan de kassa.


Virtuele tour Rodin, Meunier & Minne

Ontdek: Virtuele rondleidingen en expo’s

Beam me up, Scotty ... Nooit eerder kwam cultuur zo dichtbij. Met een klik op de muis, je tablet of smartphone sta je in de expo waar je al zo lang naartoe wilde. Lockdown of niet, de virtuele expo's, 360° rondleidingen en geleide digitale tours stillen zeker en vast jouw cultuurhonger!

Bekijk het overzicht van alle virtuele rondleidingen

Kijk en luister: Videoreportages

Kijk en luister: Videoreportages

Mag het wat meer zijn? Duik wat dieper in de achtergronden en inzichten van de musea. Curatoren, gidsen en kunstenaars nemen je mee door het museum, een stukje geschiedenis of werpen een blik op de toekomst in deze videoreportages. Volume op, beeld aan en je bent klaar voor 'tv musée'!

Bekijk het overzicht van alle videoreportages

Doe: Online activiteiten en doe-opdrachten

Museums saai? Die tijd is voorbij met deze online workshops, lezingen, yogasessies, knutselactiviteiten en downloadbaar tekenmateriaal voor de allerkleinsten. Ga jij de uitdaging aan of pluk je er een toffe opdracht uit voor je klas?

Bekijk het overzicht van alle online activiteiten

Lees: Blogs en magazines

Elk object en kunstwerk heeft een verhaal. Ontdek ze via deze museumblogs en magazines. Museummedewerkers en gidsen vertellen het verhaal achter hun collecties. Jij hebt straks weer heel wat te vertellen!

Bekijk het overzicht van alle blogs en magazines

Luister: Podcasts, en luisterfragmenten

Luister: Podcasts, en luisterfragmenten

Ogen toe en oren gespitst. Met deze podcasts en luisterverhalen laat je je fantasie de vrije loop. Voor kinderen zijn er prachtige hoorspelen die je samen kan beluisteren en waar je zelf nog wat uit kan leren. Haal jij deze geluiden in huis?

Bekijk het overzicht van alle podcasts en luisterfragmenten