5%extrakortingmetjebusinesskaart

Het leven door een andere bril. Elk object, elk kunstwerk heeft een verhaal. De musea gunnen je een blik op wat er schuilgaat achter de collecties die ze tentoonstellen. In verschillende blogs, artikels en magazines bekijk je de expo’s met andere ogen.
 

Gallo-Romeins museum blogt ‘Hic et nunc’

‘Hic et nunc’, dat is Latijn voor ‘hier en nu’. Met die tweewekelijkse blog linkt classicus Patrick De Rynck onze tijd met de oudheid. Je kan de blog hier en nu lezen én/of beluisteren.

 

Project Object in het Speelkaartenmuseum

Het Speelkaartenmuseum zet elke maand online een object of verhaal in de kijker. Via Project Object kan je ook jouw object met een verhaal inzenden. Wie weet, krijgt het zelfs een plaats in het Taxandriamuseum.

Object in de kijker
 

Lees M

M brengt tweemaal per jaar een online magazine uit. Nummer twee van 2020 staat alvast voor je klaar. Op naar de nieuwe één!

 

S.M.A.K. vergeet de gids niet

In deze online leesrubriek delen gidsen van het S.M.A.K. hun verhaal, indruk of anekdote over het museum en de kunstwerken.

 

KOERS in huis

Elke fiets die je in museum KOERS ziet staan, heeft zijn verhaal. De MBK van Johan Museeuw, of de tourfiets van Greg Van Avermaet: lees de kleine en grote verhalen van ‘Service Course’. Meer fietsplezier? Museummedewerker Dries De Zaeytijd zorgt met zijn blog voor een ‘Uitsmijter’.

Fietshelm
← Ga terug naar het overzicht