Inschrijven Oog voor Lekkers

Luister: Podcasts, en luisterfragmenten


Spreken is zilver, zwijgen is goud. Luister je mee naar de podcasts en verhalen van onze Lerarenkaartpartners? Van klankenconcert tot hoorspel. Leun achterover, sluit je ogen, relax en leer.
 

M klinkt als kunst

In de reeksen Kunstvormen, De Arenbergs, Tussen Hemel en Aarde en De Taal van het Lichaam beluister je telkens vijf werken uit de tentoonstelling van M. Meer luisterplezier vind je in de podcast Moving Henry over de St. Pieterskerk.

 

Beluister de topstukken van Museum Hof van Busleyden

Dirk De Wachter, Jurgen de Bruyn en Patrick De Rynck werpen hun blik op de topstukken in deze podcast. Voor jonge (en oude) kinderen zorgde het Geluidshuis voor het kinderhoorspel ‘Margareta’s Buren’ met stemmen van Warre Borgmans en Clara Cleymans.

Museum Hof van Busleyden

 

KMSK’s Fine arts at home audiogids

De Musea voor Schone Kunsten brengen de werken van René Magritte op kindermaat in deze audiogids. Visiogidsen lichten 21 werken van Magritte toe in Belgisch-Franse gebarentaal (LSFB), de Vlaamse gebarentaal (VGT) en de internationale gebarentaal (ISL).

 

STAM geeft stem aan jongeren

In ‘18 in 18’ brengt fotograaf Isabel Pousset de jongeren in beeld die Gent doorkruisten als 18-jarigen in het jaar 2018. Hun blik op de stad beluister je telkens in de bijhorende podcast.

Pia - 18 in 18

De meester leeft in het Rubenshuis

‘De meester leeft’ is een online audiotour door het Rubenshuis. In Rubens. De podcast neemt Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, je mee door het leven van één van de grootste kunstenaars aller tijden.

 

De klank van museum Vleeshuis

Met deze Spotify-afspeellijsten waan je je in het Vleeshuis. Muziek van Peter Benoit, César Franck, Franz Liszt en Richard Wagner verzacht de zinnen voor wie kijkt en luistert naar het Woensdag-klankenconcert Kerst bij de Vleeshouwer. Voor het orgelpunt zorgt de koning der instrumenten met twee concerten en een online lezing.

Muzieknoten

← Ga terug naar het overzicht