De interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen

Ontdek: Virtuele rondleidingen en expo’s


Omdenken, jíj kent dat wel. Ook onze musea verlegden grenzen om jou, je gezin en je klas veilig te bereiken. Met deze online smaakmakers blijf je niet op je cultuurhonger zitten. Leun achterover, klik en geniet van de virtuele expo’s. Bezoek jij ze straks live met je Lerarenkaart?
 

Koffiestories in BELvue

Ontdek het verhaal van koffieplant tot kopje in deze 3D-expo van museum BELvue met leesfragmenten en fotomateriaal. Met de pijltjes of de zoekbalk navigeer je stapsgewijs langs de panelen. Staat jouw tasje koffie klaar?

 

BeleefMdigitaal

Klik op de foto, sleep met je muis en waan je ín museum M. Start bij Rodin, Meunier & Minne. Beweeg je Tussen hemel en aarde. Zoek de balans in The Waddle Show. En ontrafel de geheime Taal van het Lichaam.

 

Hof van Busleyden in huis

Volg de gids tijdens het virtueel museumbezoek aan Museum Hof van Busleyden. Samen met de kinderburgemeester onthullen ze voor jou de verhalen achter de topstukken in dit stadspaleis.

 

Fine arts at home met KMSK

Surf langs de 12 expo’s van Bruegel: Unseen Masterpieces. Visiogidsen lichten 21 werken van Magritte toe in gebarentaal. Via de online catalogus, Google Arts & Culture, of de Second Canvas-app heb je toegang tot de open collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

 

Museum voor Natuurwetenschappen in VR

Met de Google Arts & Culture-app neemt het dinomuseum je mee in 250 jaar natuurwetenschappen. Ontdek de Iguanodons van Bernissart, volg een 360° rondleiding. Een ware (r)evolutie!

 

FeliXart Camouflagetour

Witte of zwarte strepen? De zebra onthult zijn geheimen in de digitale 3D-tour ‘Camouflage: Behind the Abstract Pattern’. Je ontdekt er wie of wat zich schuil houdt achter de abstracte patronen van de camouflage.

 

Museum Dhondt-Dhaenens

Hoe kan je anticiperen op de toekomst en tegelijk het verleden onder de loep nemen? Ontdek het in de virtuele expo Prelude: Melancholy of the Future.

 

Book edges in erfgoedbib KULeuven

Boekenwurm? Neem de decoratie van boekenranden onder de loep in de virtuele expo ‘Book edges. Blanc, Inscribed, Gilded and Coloured.’

 

Indépendance! Congolese verhalen @KMMA

Voor de vijftigste verjaardag van de Congolese Onafhankelijkheid creëerde het AfricaMuseum deze virtuele tentoonstelling met getuigenissen van Congolezen, filmmateriaal en documentatie.

 

Digi-expo’s van STAM

Kijk mee door de lens van de fotografen naar het Gent van vroeger en nu. Van bezette stad, over de wereldtentoonstelling tot de stad met haar voorbijgangers.

Digi-expo’s van STAM

 

Bozar at home met Keith Haring

Bozar brengt curatoren in beeld en voorziet een rondleiding in LSBF die je doorheen de tentoonstelling van Keith Haring loodsen alsof je ter plekke was.

 

Virtueel Velodroom via Letterenhuis

Bewonder de 57 fietsaffiches uit de belle époque online. Weetjes en verhalen bij deze expo Velodroom volg je via de Antwerp museum app.

 

Museum Vleeshuis bij je thuis

Deze 360° tour leid je langs de verschillende etages van Museum Vleeshuis. Via de Google Arts & Culture-pagina kan je foto’s, verhalen, muziekopnames en instrumenten in detail bestuderen.

 

Virtueel kijkje in het MAS

Met 360°-beelden, tekst en uitleg ontdek je tradities en gewoontes uit de wereld en dé stad. Op het menu: Feest!, Antwerpen à la carte, Wereldhaven, Leven & Dood, en Kunst uit Precolumbiaans Amerika.

Ganesha-beeld

← Ga terug naar het overzicht