De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge). OK

BrainstormBox

 1. Wanneer krijg ik de BrainstormBox?
 2. Wat als ik niet bij de eerste 1000 inschrijvingen ben?
 3. Ik heb de BrainstormBox nog niet ontvangen. Wat nu?
 4. Kan ik de BrainstormBox apart bestellen?
 5. Kunnen we als school meer dan 1 BrainstormBox bestellen?

Inschrijven Vrijdag MagDag

 1. Kan ik ook alleen mee doen?
 2. Kan ik met een groep collega’s meedoen?
 3. Waarom is het belangrijk dat ik me inschrijf?

Vrijdag MagDag

 1. Wat kan ik allemaal doen op Vrijdag MagDag?
 2. Moet ik een van de ideeën van Klasse gebruiken?
 3. Waarom zou ik meedoen?

SOS

 1. Moet ik toestemming vragen aan mijn directie?
 2. Ik wil graag meedoen, maar mijn team niet. Wat nu?
 3. Ik wil wel meedoen, maar kan niet op 2 maart.
 4. Kan ik budget krijgen voor Vrijdag MagDag?
 5. Kan een leraar of school uit Wallonië of Nederland meedoen?

1. Wanneer krijg ik de BrainstormBox?

Je mag de BrainstormBox midden januari op je school verwachten. Denk je dat er een probleem is met de levering? Contacteer het Klasse-secretariaat op secretariaat@klasse.be.

2. Wat als ik niet bij de eerste 1000 inschrijvingen ben?

De eerste 1000 inschrijvers krijgen de BrainstormBox. Daarna is de voorraad helaas uitgeput. Vanaf dan kan je de inhoud van de BrainstormBox downloaden en printen op klasse.be/magdag.

3. Ik heb de BrainstormBox nog niet ontvangen. Wat nu?

Half januari ontvang je de BrainstormBox op je school. Denk je dat er iets is misgelopen met de levering? Contacteer het Klasse-secretariaat op secretariaat@klasse.be.

4. Kan ik de BrainstormBox apart bestellen?

Nee, maar zodra de voorraad BrainstormBoxen is uitgeput, kan je de inhoud downloaden en printen op klasse.be/magdag.

5. Kunnen we als school meer dan 1 BrainstormBox bestellen?

Als er in een grote school meerdere leraren of groepjes afzonderlijk van elkaar meedoen met Vrijdag MagDag, kan je als school maximum 4 BrainstormBoxen aanvragen.

6. Mag ik ook alleen meedoen?

Je kan alleen, als team of als school meedoen. Waar de grenzen liggen, bepaal jezelf. Denk zeker aan wat je al lang wil doen, maar wat er nog niet van kwam.

7. Mag ik met een groep collega’s van mijn vakgroep of graad meedoen?

Je kan in je eentje, met collega’s of als school meedoen. Als je met een groepje collega’s deelneemt, moet je maar 1 inschrijvingsformulier invullen. De naam op dat formulier is de contactpersoon voor Klasse.

8. Waarom is het belangrijk dat ik me inschrijf?

Zo maak je kans op 1 van de 1000 BrainstormBoxen. Klasse wil ook graag verzamelen wat leraren en scholen uitproberen op Vrijdag MagDag. Zo krijg je misschien op 2 maart een Klasse-reporter of een journalist over de vloer om jouw experiment in de schijnwerpers te zetten. Als je dat wil, natuurlijk.

9. Wat kan ik allemaal doen op Vrijdag MagDag?

Leraren krijgen op 2 maart 1 dag de tijd om iets nieuws uit te proberen. Alleen, samen met collega’s of met de hele school. Je kiest zelf wat je graag wil uitproberen. Iets kleins of heel groots. Iets wat je al lang wil doen, maar er nog niet van kwam. Op klasse.be/magdag vind je tonnen inspiratie!

10. Moet ik een van de ideeën van Klasse gebruiken?

Op klasse.be/magdag vind je inspiratie, maar natuurlijk kies je zelf wat je graag wil uitproberen. Iets kleins of heel groots. Iets wat je al lang wil doen, maar er nog niet van kwam.

11. Waarom zou ik meedoen?

 • Voel je een bruisbal. Probeer iets nieuws uit in een veilige omgeving. En krijg energie en zelfvertrouwen. Resultaat: een kippenvelmoment met je leerlingen.
 • Wees een sneeuwbal. Sleur je collega’s mee om samen iets uit te proberen. Fun verzekerd!
 • Toon je spierballen. Versterk je team door verbeterpunten op een leuke manier aan te pakken. En profileer de innovatieve kant van je school.

12. Moet ik toestemming vragen aan mijn directie?

Jij kent je school het beste. Als je in je eentje meedoet, hoeft dat ongetwijfeld niet. Als je met collega’s of iets groters in gedachten hebt, waarschijnlijk wel. En als de directie achter je plan staat, dat is mooi meegenomen.

13. Ik wil graag meedoen, maar mijn team niet. Wat nu?

De ene collega staat meteen open om iets nieuws uit te proberen. De andere collega is daar niet zo mee bezig of vindt er de tijd niet voor. Wil je heel graag met collega’s meedoen aan Vrijdag MagDag?

 • Zoek een concreet en realistisch idee en stel dat voor aan je collega’s.
 • Of betrek je collega’s om samen een idee te zoeken dat iedereen ziet zitten.
 • Zoek een medestander. Dan ben je al met 2 om aan de kar te trekken.
 • Zoek een school of leraar die jouw idee al uitvoerde.
 • Zet kleine stapjes vooruit en blijf positief.

14. Ik wil wel meedoen, maar kan niet op 2 maart.

Op vrijdag 2 maart stimuleert Klasse scholen en leraren om iets nieuws uit te proberen. Klasse ondersteunt met inspiratie, een BrainstormBox en schijnwerpers. Spijtig als je net deze dag niet kan. Maar laat dat je niet weerhouden om op een andere (vrij)dag te experimenteren. Ook na 2 maart vind je heel wat inspiratie op klasse.be.

15. Kan ik budget krijgen voor Vrijdag MagDag?

Er zijn helaas geen projectsubsidies voorzien. Maar als je voor je experiment op stap gaat, lees je op Cultuurkuur.be hoe je voordelig met De Lijn op uitstap kan.

16. Kan een leraar of school uit Wallonië of Nederland meedoen?

Elke leraar of school is welkom om samen met andere leraren in Vlaanderen op 2 maart tijd te maken voor experiment en iets nieuws uitproberen. Helaast zijn de BrainstormBoxen beperkt en kunnen we die enkel naar Nederlandstalige scholen in Vlaanderen opsturen. Als de voorraad op is, kan je de brainstormtools downloaden en printen op klasse.be/magdag.

Klasse.be/magdag