Nog tot 11 november geeft de lerarenkaart kortingscode toegang tot de Private Sale met kortingen tot 30% in de deelnemende boetieks van Maasmechelen Village.

Expo 100 x Congo

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Afrikaanse beeldjes

100 jaar geleden verwierf Antwerpen zijn Congolese museumcollectie. Via 100 Congolese werken vertelt het MAS hoe ze in Antwerpen belandden, de verhalen achter die objecten en hun betekenis voor diverse Congolese volken. Meteen een reflectie op de beeldvorming van Afrikanen doorheen de tijd.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 12 jaar.

Omschrijving

Een workshop voor leerlingen secundair onderwijs (beschikbaar vanaf 20/10) gaat dieper in op de koloniale erfenissen in België en illustreert waarom dekolonisatie belangrijk is en hoe het koloniaal verleden van België nog steeds weegt op onze huidige samenleving, zelfs 60 jaar na de Congolese onafhankelijkheid. De leerlingen staan stil bij de beeldvorming van Afrikanen doorheen de geschiedenis, ontdekken hoe Antwerpse schilders Afrikanen afbeeldden en hoe Congolezen werden ‘tentoongesteld’ op de wereldexpo’s in Antwerpen. De workshop duurt 2 uur (1 uur gegidste rondleiding + 1 uur atelier) en kost 95 euro + 5 euro administratiekost per reservering per groep van 15 leerlingen. Vanaf 1 juni is voorbereiding en verwerking voor in de klas gratis beschikbaar. Het museum zelf is trouwens ook gratis toegankelijk voor schoolgroepen. Meer info en reservaties via tickets@visitantwerpen.be of 03 338 95 30.

In een rondleiding voor volwassenen (beschikbaar vanaf 2/10) vertelt de gids over de betekenis van de Congolese kunst vroeger en nu. Hij staat stil bij de beeldvorming van Afrikanen doorheen de geschiedenis, toont hoe Antwerpse meesters Afrikanen afbeeldden en hoe Congolezen werden ‘tentoongesteld’ op de wereldexpo’s. De rondleiding duurt 1,5 uur en kost 85 euro + 5 euro administratiekost per reservering per groep van max. 20 personen (toegangstickets niet inbegrepen). Meer info en reservaties via tickets@visitantwerpen.be of 03 338 95 30.

De toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Je reserveert tickets online. Prijs per gids: (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): 95 euro + 5 euro administratiekost per reservering.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
Uitstappen en reizen

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
  • Je Lerarenkaart 2021 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 3 november en krijg je Lerarenkaart 2021 thuisbezorgd.