De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge). OK

Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare stad
Loopgraven in Bayerwald

In de Duitse site Bayernwald in het Heuvelland wandel je door 300 meter gerestaureerde loopgraven, 4 bunkers en 2 mijnschachten. Informatiepanelen en een maquette verduidelijken de oorlogsgebeurtenissen en het leven aan het front.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Om het exclusieve voordeel voor leraren te zien, moet je een geldig Lerarenkaart-nummer hebben.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 15 tot 18 jaar.

Omschrijving

Je kan gebruik maken van het educatief pakket 'De Korte 20ste eeuw'. Tijdens dit arrangement voor de derde graad secundair onderwijs krijgen je leerlingen 3 oorlogen toegelicht met behulp van tijdlijnen en overzichtskaarten.

Op het programma staan een bezoek aan de Loopgravensite Bayernwald in Wijtschate uit WO I, een bezoek aan de Bunker van de Maginotlinie in Sint-Jans-Cappel uit WO II en een bezoek aan de Commandobunker Kemmel uit de Koude Oorlog.

Je betaalt 11 tot 14 euro per leerling. Daarvoor krijg je toegang tot de 3 sites, educatieve begeleiding en didactische verwerking.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?