Vlaanderen
Klasse.be
Buitenkant Kasteel Beauvoorde
Harnas van ridders
Keuken van Kasteel Beauvoorde

In 1875 kocht de 22-jarige edelman Arthur Merghelynck het vervallen kasteel Beauvoorde in de Westhoek. Merghelynck was een romanticus en bouwde het kasteel weer op zoals het er volgens hem in de zeventiende eeuw uitzag.

Met je eigen gezin kan je tijdens de openingsuren deelnemen aan het familieparcours ‘Op ontdekking met Ridder Arthur’, voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Vooraf reserveren is niet nodig, het familieparcours is inbegrepen in de toegangsprijs.

Opgelet: Momenteel is het kasteel gesloten voor een grondige renovatie.

Jouw voordeel

  • 2 euro korting op je toegangsticket. Je betaalt 6 euro in plaats van 8 euro.
  • Je kan het museum enkel bezoeken als je vooraf je ticket hebt gereserveerd via deze link.
Voorwaarden

De korting is strikt persoonlijk en kan je niet combineren met andere voordelen.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 4 tot 12 jaar.

Omschrijving

Voor scholen heeft Kasteel Beauvoorde educatieve pakketten die jonge bezoekers wegwijs maken in een wereld vol nostalgie.

‘Een juweel van een kasteel’

Deze interactieve rondleiding is op maat van kleuters en leerlingen van de eerste graad lager onderwijs. Ze kruipen in de huid van architect François, keukenmeid Madeleine, portier Clément, gouvernante Amélie of tuinman Henri en spelen mee in het spannende kasteelverhaal van ridder Arthur. Je kan dit programma aanvullen met de workshops ‘tableau vivant’, ‘schilderen op doek’, of ‘een wapenschild maken in klei’.

Bij de rondleiding hoort een lesmap met verwijzingen naar doelstellingen en eindtermen. Per kind betaal je 4 euro, een workshop kost 2 euro extra. Een programma met rondleiding en workshop duurt 2,5 uur. Prijs voor een animator: 1 x 17 euro (tot 14 kinderen), 2 x 17 euro (15-24 kinderen), 3 x 17 euro (grotere groepen). Drie begeleiders mogen gratis mee.

Grote klasgroepen worden verdeeld in kleinere groepjes. Een groepje dat pauze heeft, kan op eigen tempo een safarizoektocht doen in het Kasteelpark, gezelschapsspelen spelen op de zolder of zich uitleven in het park of op onze ingerichte speelplaats van de voormalige dorpsschool.

Je reserveert via het formulier op de website. Voor meer info kan je terecht bij het bezoekerscentrum van het kasteel op het nummer 058 29 92 29 of via kasteel.beauvoorde@herita.be.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Veurne
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Audiodescriptie
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren