Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Belevingscentrum Vrij Vaderland

Vrij Vaderland

In Belevingscentrum Vrij Vaderland ligt de focus op het laatste stukje onbezet België. Stap in het dagelijkse leven van dit onbezet gebied. Je ziet een smeltkroes van mensen, multiculturaliteit avant la lettre. Thema’s die aan bod komen zijn verzorging, onderwijs en rechtspraak.

Jouw voordeel

1 euro korting op je toegangsticket. Je betaalt 3 euro in plaats van 4 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 10 tot 18 jaar.

Omschrijving

Het Belevingscentrum Vrij Vaderland heeft 2 educatieve pakketten die je gratis kan aanvragen via mail. Daarnaast kan je ook een gids boeken voor een rondleiding.

  • In ‘Op oorlogspad met Ben Allen’ gaan leerlingen van de derde graad lager onderwijs samen met reporter Ben Allen op zoek naar de Groote Oorlog in de Westhoek. De Amerikaanse oorlogsverslaggever trekt in oktober 1914 naar Veurne. Als reporter voor de Associated Press, de grootste nieuwsdienst van Londen, krijgt hij van de Amerikaanse president Hoover de opdracht Koning Albert I te interviewen.
  • In ‘Het verslag van Veurne 14-18’ worden leerlingen van de derde graad secundair onderwijs zelf oorlogsreporters. Krantenartikels in de voorbereidende werkbladen tonen belangrijke feiten en gebeurtenissen van de Groote Oorlog. Tijdens het bezoek aan het belevingscentrum verzamelen je leerlingen informatie over het dagelijkse leven achter het front. Zo kan elke leerling zelf enkele krantenartikels schrijven.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Belevingscentrum Vrij Vaderland
Grote Markt 29
8630 Veurne
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Audiodescriptie
  • Brochure in gesproken vorm
  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren