Word lid van de Facebookgroep Gezonde School. In deze groep vind je inspirerende (les)ideeën, tips, goede voorbeelden, actua ... rond gezonde tabak, voeding, beweging, … .

Bezoekerscentrum Sincfala

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Bezoekerscentrum Sincfala

Ontdek in Bezoekerscentrum Sincfala in Knokke-Heist op multimediale wijze de geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek. Je leert er meer over het landschap, de inpoldering, de oorlogen in de regio ...

Dit is geschikt voor:

  • Gratis schoolbezoek
  • Halve dag
  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Sincfala biedt verschillende educatieve pakketten aan voor de derde kleuterklas, leerlingen uit het lager onderwijs en het secundair onderwijs. Na je reservatie ontvang je een welkomstpakket om je bezoek voor te bereiden. Op de dag van het bezoek ligt al het nodige materiaal klaar.

Tijdens een rondleiding met gids hoor je verhalen over het dagelijkse leven in de visserij en de geschiedenis van de Zwinstreek op het niveau van je leerlingen. Tussendoor krijgen ze een aantal doe-opdrachten.

Je kan ook zelf je klas rondleiden. In de oude visserijklas kruip je samen met je leerlingen in de huid van vissersjongens en -meisjes zoals ze voor WO II naar school gingen. De oude klompen of kloefen staan al klaar naast de schoolbanken.

Een bezoek kost 1 euro per leerling. Leraren en begeleiders mogen gratis binnen. Voor scholen van Knokke-Heist is het bezoek volledig gratis. Een gids kost 30 euro. Een groep telt maximaal 25 leerlingen. Als het weer het toelaat, kan je in de museumtuin op het gras picknicken.

Voor meer informatie en reserveringen kan je terecht op 050 53 07 30 of via sincfala@knokke-heist.be.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Toegankelijkheid

  • Brochure in grote letters
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding