Vlaanderen
Klasse.be
zaal in Géopolis

In het hart van de Marollen in Brussel vind je Géopolis, een centrum voor fotojournalistiek en educatie. Je ziet er tijdelijke tentoonstellingen over actuele thema’s (migratie, democratie, conflicten wereldwijd). Daarnaast zijn er educatieve rondleidingen voor scholen.

Jouw voordeel

Gratis voor iedereen.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 12 jaar.

Omschrijving

De tijdelijke tentoonstellingen draaien steeds rond actuele en maatschappelijke vraagstukken, van migratie tot klimaatverandering, afvalproblematiek en wereldconflicten. Elke expo bestaat uit meerdere fotoreportages van bekende fotojournalisten, aangevuld met jonge talenten. Er is telkens ook een didactische tentoonstelling die de handvatten geeft om het thema beter te begrijpen.

Géopolis organiseert educatieve workshops en rondleidingen voor schoolgroepen. Leraren kunnen een gratis rondleiding reserveren met hun klas bij de tijdelijke tentoonstellingen.

Daarnaast zijn er ook online tentoonstellingen en kan je de tijdelijke tentoonstellingen (na afloop van de expo in Géopolis) huren om bij jou op school te tonen. Leraren krijgen dan 100 euro korting op de huurprijs van een didactische tentoonstelling. Je betaalt 300 euro per maand in plaats van 400 euro.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Waar?

kaartje

Géopolis
Géopolis
Huidevettersstraat 58-60
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren