foto uit de expo over 'Leonard Freed'

Samen met het Amerikaanse agentschap Magnum toont het Joods Museum van België in de expo 'Leonard Freed, Worldview' foto's van deze joodse Amerikaan over sleutelmomenten uit de 20ste eeuw: Duitsland tijdens de koude oorlog, het Israëlisch-Palestijns conflict, de burgerrechtenbeweging in de VS enz.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Met de interactieve workshop 'Overgangsriten' (tot 30 juni 2019) helpt het Joods Museum van België leerlingen lager en secundair onderwijs om de overgangsriten uit verschillende culturen te begrijpen.

Ook de workshop 'Let's meet a Jew' kiest voor een interactieve aanpak en draait rond het ontdekken van de joodse cultuur en het afbreken van vooroordelen.

Beide workshops zijn gratis. Je betaalt enkel de toegang tot het museum: gratis voor leerlingen lager onderwijs, 7 euro per leerling secundair onderwijs.

Daarnaast organiseert het Joods Museum van België ook geleide bezoeken aan de (tijdelijke) tentoonstellingen, een wandeling door joods Brussel of door joods Antwerpen of een bezoek aan een joodse begraafplaats. Ten slotte kan je de educatieve dienst van het Joods Museum uitnodigen voor een bezoek aan je school met voorwerpen uit de verzamelingen over het Hebreeuwse alfabet, het oude testament, feesten en overgangsrituelen, bijbelse personages ...

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?