Hedendaagse kunst in Brugge ontdekken met de klas

Expo Boem Paukeslag

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Boem paukeslag

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de iconische, avant-gardistische dichtbundel 'Bezette Stad' van Paul van Ostaijen verscheen. Met de expo 'Boem Paukeslag' belicht het Letterenhuis de vele verhalen en lagen die achter 'Bezette Stad' schuilgaan: een tijdsbeeld, een vernieuwende kunstvorm en poëzie natuurlijk.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 15 jaar.

Omschrijving

Het Letterenhuis heeft een uitgebreid educatief aanbod.

Extra bij deze expo

  • In de reizende expo ‘Boem Paukeslag: Bezette stad x 5’ geven 5 jonge makers hun interpretatie van Bezette Stad. Ze doken in de bundel en het archief van Paul van Ostaijen en gingen op zoek naar de hedendaagse relevantie. Samen creëerden ze een multimediale expo. Deze expo reist door Vlaanderen en Nederland en houdt halt in Bibliotheek Hasselt Limburg, Bibliotheek Park in Merksem, Bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Nieuwe Liefde in Amsterdam, Bibliotheek de krook in Gent en Domein Raversijde in Oostende.

  • Het Letterenhuis lanceert eind maart een educatief pakket over Paul van Ostaijen en Bezette Stad. Aan de hand van onderzoekende en creatieve verwerkingsopdrachten kan je samen met je leerlingen Bezette Stad en het leven van Van Ostaijen verkennen.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?