Kinderrechtencommissaris Caroline luistert

In de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' spit het Abdijmuseum Ten Duinen de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij uit. Je gaat er op zoek naar de sporen van de bouwabten en hun ambachtslui. Kunstenaar Rob Buelens toont er zijn maquettes. Laat je ook verrassen door de abdij in LEGO® blokjes.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Leerlingen van de derde graad lager en eerste graad secundair onderwijs kunnen het museum 2 uur verkennen met een gids. Zij ontdekken de belangrijkste zaken over de abdij en het dagelijkse leven van de monniken. Nadien volgt een quiz in kleinere teams. Een groep telt maximaal 25 leerlingen en kost 5,50 euro per persoon. Groepen met minder dan 15 kinderen betalen 75 euro.

Voor kleuters is er het educatief pakket 'Pluis in het Museum'. Daarin zit een kennismaking met het thema in de klas, een opdrachtenparcours in het museum en activiteiten om het museumbezoek nadien te verwerken.

Leerlingen lager onderwijs kunnen de rondleidingen 'Lopen op geschiedenis' en 'Pluim voor schrijven' volgen. Tijdens 'Zandlopers' graven ze zelf artefacten op en ervaren ze hoe een archeoloog te werk gaat. Daarna voeren de kinderen opdrachten uit in het museum. In 'Abdijwegwijzer' ontdekken de leerlingen het dagelijkse leven binnen en buiten de abdijmuren. Dat pakket is ook interessant voor leerlingen uit het secundair onderwijs.

Deze bezoeken kosten 1 euro per leerling. Voor een gids betaal je 60 euro. Een groep telt maximaal 25 leerlingen.

Voor meer informatie over de pakketten, surf naar www.tenduinen.be. Voor extra details en reserveringen kan je terecht op info@tenduinen.be of 058 53 39 50.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Handel & economie
  • Levensbeschouwing
  • Techniek & praktijk
Uitstappen en reizen

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
  • Je Lerarenkaart 2020 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 30 oktober en krijg je Lerarenkaart 2020 thuisbezorgd.