Lespakketten Zooschool
Schilderij van Ensor

Met de expo 'De nieuwe morgen' toont het Museum van Deinze en de Leiestreek topwerken van de Belgische kunst tussen 1890 en 1930. Zestig meesterwerken begeleiden je op een traject in de kunstgeschiedenis, dat voert van het impressionisme over het symbolisme tot het veelbesproken (Vlaamse) expressionisme.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Slecht weer

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 3 tot 18 jaar.

Omschrijving

In het Museum van Deinze en de Leiestreek maken de leerlingen op een speelse manier kennis met de kunstenaars van de Leiestreek (Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Gust De Smet, Valerius De Saedeleer, Raoul De Keyser). Er zijn thematische rondleidingen met vragenlijsten. Als afsluiter van de rondleiding is er een creatief moment. Je betaalt 65 euro voor een gids. Scholen uit Deinze bezoeken het museum gratis. Een groep telt maximaal 25  leerlingen.

In de erfgoedafdeling beleven de leerlingen het dagelijkse leven van pakweg 100 jaar geleden. Leerlingen van 9 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de zoektocht 'Toen schoenen nog klompen waren'. Via opdrachten leren ze meer over het volkskundig erfgoed uit de streek. In 'De klas van toen' snuiven je leerlingen de sfeer op van een oud klaslokaal. Het invulboekje met opdrachten is gratis. Je vindt het aan de balie van het museum.

Het museum heeft een bibliotheek, documentatiecentrum en een archief. Studenten en vorsers zijn er welkom voor hun wetenschappelijk onderzoek.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding