Beleef Wakala met de hele klas

Expo De schildersklas van Roger Raveel

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Werk van Roger Raveel

Roger Raveel was jarenlang leraar aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Deinze. De expo 'De Schildersklas van Roger Raveel' in mudel focust op zijn op ex-leerlingen en kunstenaars. Ook grote samenwerkingsprojecten en Deinse vriendschappen komen aan bod.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 3 jaar.

Omschrijving

In mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) maken kleuters, kinderen en jongeren op een speelse manier kennis met de kunstenaars van de regio (Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Gust De Smet, Valerius De Saedeleer, Raoul De Keyser). Er zijn creatieve thematische rondleidingen met aangepast didactisch materiaal. De kostprijs voor een bezoek aan het museum bedraagt 1 euro per leerling. Je betaalt 85 euro voor een gids. Scholen uit Deinze bezoeken het museum gratis. Een groep telt maximaal 25 leerlingen.
  • Met je kleuters trek je met een koffer vol materialen en technieken op ontdekking naar de wereld van de beeldende kunst.
  • Voor het lager onderwijs is er de speurzoektocht 'Toen schoenen nog klompen waren' die je onderdompelt in het volkskundig erfgoed van de streek. Leg je liever de focus op de collectie plastische kunst, dan is er de uitdagende zoektocht 'Oog voor detail'. Of ontdek het reilen en zeilen van het museum en kijk samen met je leerlingen 'Achter de schermen'.
  • Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen proeven van kunst via de interactieve rondleiding.
Het museum heeft een bibliotheek, documentatiecentrum en een archief. Studenten en vorsers zijn er welkom voor hun wetenschappelijk onderzoek.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?