Hedendaagse kunst in Brugge ontdekken met de klas

Expo De wereld van Clovis. Merovingische reiswegen.

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Beeld uit het Koninklijk Museum van Mariemont tijdens de expo 'De wereld van Clovis'

In de expo 'De wereld van Clovis' dompelt het Koninklijk Museum van Mariemont je onder in de vroege middeleeuwen en in de fascinerende wereld van de Merovingers (450 - 750 na Chr.). Ontmoet de Merovinger onderweg of in zijn huis en maak kennis met het ambachtelijk en religieus leven van de Franken.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Bij deze tijdelijke expo zijn er aangepaste rondleidingen en ateliers beschikbaar. Alle info via sp@musee-mariemont.be.

Je kan de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken via documenten, workshops of rondleidingen. Download hier het document met meer uitleg over de thematische rondleidingen. De rondleidingen kunnen op aanvraag ook in het Nederlands (niet voor het kleuteronderwijs).

  • Voor leerlingen uit het lager onderwijs: de rondleiding kan zich toespitsen op verschillende onderwerpen. Je kan je bezoek aan een workshop koppelen. De thema’s zijn onder meer 'Egypte: kunst en beschaving', 'Kind zijn in de Oudheid' en 'De geschiedenis van het schrift'.
  • Voor leerlingen uit het secundair onderwijs: volg een actieve rondleiding rond thema's zoals 'Mythologie', 'Parfums', 'De dood, rites en geloof' of 'Vrouw zijn in de Oudheid'.

Bekijk het hele programma voor scholen. Dankzij de online hulpmiddelen download je gratis bezoekersgidsen en documentatie voor je klas. Je vindt hier ook video’s en podcasts.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?